Răsturnare de situaţie în cazul minorei din Cluj. Ar fi plecat de bună voie cu unchiul său

22-10-2019 12:40

Răsturnare de situaţie în cazul copilei de 13 ani, dispărute în urmă cu două zile de acasă, din localitatea Băbuțiu, judeţul Cluj, împreună cu unchiul ei.

Părinţii au presupus că fratele mamei a răpit-o şi o ţine sechestrată undeva. Luni-noapte poliţiştii au reuşit să îi găsească pe amândoi, însă fata le-a declarat agenţilor că a plecat de bună voie de acasă. Întreaga operaţiune de căutare a presupus mobilizarea unor forţe impresionante.

Daria Maria Puica dispăruse fără urmă de acasă duminică după-amiaza, iar pe baza mărturiei prietenului fetei, era bănuit de răpire fratele mamei, un bărbat de 27 de ani. Amândoi au fost daţi luni în consemn la frontieră şi în urmărire internaţională, iar oficialii au declanşat sistemul alertă răpire copil.

Lunii noapte însă, familia presupusului agresor a reuşit să îl contacteze, iar bărbatul şi fata au coborât singuri din pădure, unde au stat ascunşi în tot acest timp, şi s-au predat poliţiştilor. Iar adolescenta a declarat însă că a plecat de acasă din cauza problemelor din familie.

Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj: "Cele două persoane au fost găsite pe raza localităţii Cristurel pe raza comunei Aşchileu, revenind în lumea civilizată după ce au fost contactaţi la insistenţele poliţiştilor de către familie. La faţa locului au acţionat peste 200 de poliţişti jandarmi şi angajaţi ISU, care au fost sprijiniţi şi de voluntari care au intervenit în căutarea celor două persoane."

Fata este acum într-un centru de plasament din Gherla şi urmează să fie supusă unei expertize. La prima vedere este într-o stare fizică bună şi a declarat că nu a fost agresată în niciun fel de unchiul ei.

Fata a refuzat categoric să se întoarcă acasă, iar anchetatorii o vor audia, pentru a afla exact care sunt problemele cu părinţii şi ce a determinat-o pe copila să plece de acasă.

Alina Chiorean, Direcţia pentru protecţia Copilului Cluj: ”După evaluarea iniţială se va proceda la plasamentului în regim de urgenţă cu suspendarea drepturile părinteşti. Vom înainta propuneri către instanţă de judecată. Se va proceda la ancheta socială în teren. Se vor evalua părinţii şi rudele până la gradul 4".

Între timp, unchiul fetei este cercetat în stare de libertate, iar procurorii, în funcţie de mărturiile tuturor celor implicaţi în poveste, vor stabili încadrarea juridică a faptelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO