Declarația halucinantă a bărbatului care a incendiat o fată, în Mehedinți. Ce i-a spus judecătorului

Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul
Pro TV

Bărbatul care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi a avut o cerere de-a dreptul halucinantă în fața judecătorului de drepturi și libertăți care a decis arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ion Turnagiu, cercetat pentru tentativă de omor, a recunoscut în fața judecătorului, atunci când a fost audiat, că i-a dat foc fetei, spunând că-i pare rău, dar că dorește să i se acorde o șansă pentru a o ajuta pe victimă să-și revină.

Turnagiu a declarat că are o concubină în Italia

 

Potrivit informațiilor din dosar, în fața judecătorului de la Tribunalul Mehedinți, Ion Turangiu a declarat că este concubinul numite N.V., care, în prezent este la muncă în Italia, precum și că i se spune "Messi" încă din anul 2000.

El a recunoscut că i-a dat foc adolescentei de 17 ani și a declarat că îi pare rău, dar că "dorește să i se acorde o șansă să o ajute pe victimă să-și revină, întrucât dispune de resurse materiale și relații necesare în tratamentul acesteia".

Citește și
Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul
Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul
Lavrov: Republica Moldova va fi „următoarea victimă a războiului hibrid dus de Occident împotriva Rusiei”. Reacția Chișinăului

În dosar se precizează, de asemenea, că, din cercetările efectuate, rezultă că inculpatul Ion Turnagiu avea o relație de prietenie cu victima și familia acesteia, iar în urmă cu 3-4 zile, numita Ş.M.L.A a depus o plângere penală pentru infracțiunea de viol față de acesta.

"Fiind audiat, inculpatul și-a rezervat dreptul la tăcere și nu a dorit să dea declarație în cauză, cu motivarea că nu a mâncat de 4 zile și a fost foarte supărat când a aflat că Ş.M.L.A a formulat o plângere penală pentru viol împotriva sa", se mai arată în dosar.

Ce au găsit polițiștii asupra lui Ion Turnagiu


După ce a incendiat-o pe fată, bărbatul a fugit, fiind găsit de polițiști având asupra sa un briceag, un telefon mobil și două bucăți de sfoară. El le-a declarat polițiștilor că avea intenția să se predea.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a dispus începerea urmăririi penale în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

"În fapt, s-a reţinut că, în data de 12.06.2020, în jurul orei 23,00, inculpatul T.I. s-a deplasat la locuinţa victimei Ş.M.L.A., din aceeaşi localitate şi a pătruns în camera unde se afla sus-numita, a stropit-o cu o substanţă inflamabilă şi apoi i-a dat foc. Din concluziile preliminarii rezultă că victima, Ş.M.L.A., prezintă leziuni de violenţă, produse prin flacără, care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale, leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

La data de 13.06.2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a formulat propunerea arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpat, iar Tribunalul Mehedinți a admis propunerea și a dispus arestarea inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

În data de 11 iunie fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legat nu a confirmat faptul că tânăra ar fi suferit leziuni ca urmare a unei agresiuni sexuale, susţin surse judiciare. În urma reclamaţiei, fata, care stătea cu o bunică şi cu fratele ei mai mic, a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de către familie.

Mandatul de arestare pe numele bărbatului în vârstă de 45 de ani a fost eliberat sâmbătă seară de către judecătorii Tribunalului Mehedinţi.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat în anul 1994 la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a cinci persoane, însă a fost eliberat în cursul anului trecut, după 25 de ani de detenţie.

După liberare, el a mers în comuna Dârvari din judeţul Mehedinţi, unde locuia în casa unui fost coleg de detenţie.

El revenise din Olanda şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare.

Bărbatul şi victima sa ţineau legătura pe reţelele de socializare, spun apropiaţii fetei.

 


Victimele lui Ion Turangiu

 

Bărbatul a ucis cinci persoane. Prima lui victimă a fost o femeie de 20 de ani din Timiș, însărcinată, care avea și o fată de un an și 3 luni. Tânăra l-a surpins în locuință în timp ce încerca să fure 80.000 de lei vechi dintr-un dulap închis cu lacăt. Un topor a fost arma crimei.

După crima din Timiș, Turnagiu a mers în București, unde avea bunicii. A ucis doi bătrâni care locuiau pe Calea Rahovei și îl primiseră în locuință. Motivul a fost tot jaful. Din casa bieților oameni, individul a luat 100.000 de lei vechi și bijuterii din aur.

După două luni - când a rămas fără bani - a ucis din nou.
S-a întâlnit în gara din Drobeta Turnu Severin cu un fost coleg și după ce i-a dat să bea i-a luat viața. Și de această dată a fost vorba tot despre un jaf.

Condamnat la închisoare pe viață acum 26 de ani, individul trebuia să își execute pedeapsa până în 2091. Anul trecut, în mai, a fost pus însă în libertate.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au aprobat cererea lui de eliberare condiționată, deși înainte, magistrații de la judecătoria Drobeta Turnu Severin nu au fost de acord cu ieșirea lui din penitenciar.

Pe de altă parte, este încă neclar de ce Ion Turnagiu a fost lăsat liber în momentul în care adolescenta de 17 ani - pe care a incendiat-o - a depus plângere împotriva lui pentru viol. La Parchetul din Vanju Mare, unde a fost înregistrată sesizarea, se fac acum verificări.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Citește și...
Întreaga conducere a Penitenciarului din care a fost eliberat bărbatul care a incendiat o fată, demisă
Întreaga conducere a Penitenciarului din care a fost eliberat bărbatul care a incendiat o fată, demisă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a demis, marţi, pe directorul şi directorul adjunct de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, în legătură cu eliberarea bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi.

Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul
Prima reacție a bărbatului care a incendiat o tânără de 17 ani. Cum își explică gestul

Parchetul General cere verificări la procuratura din Vânju Mare, după ce o adolescentă de 17 ani din Mehedinți a depus acolo o plângere pentru viol împotriva unui individ care ulterior i-a dat foc.

Fratele fetei care a fost incendiată povestește îngrozit: Mi-a spus că merită să ardă
Fratele fetei care a fost incendiată povestește îngrozit: Mi-a spus că merită să ardă

Fratele fetei de 17 ani, care a fost stropită cu benzină și incendiată, a povestit clipele îngrozitoare pe care l-a trăit atunci când individul eliberat din închisoare i-a dat foc surorii sale.

Recomandări
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă:
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă: "Mănâncă puțin și nu-și pot închide ochii"

Mia Shem, tânără israeliană care a apărut în prima înregistrare cu ostatici difuzată de Hamas, la zece zile după atac, a fost eliberată, joi după-amiază, împreună cu o altă femeie.

Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia
Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord.

 

Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională
Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională

Sunt destui românii care se vor cinsti de Ziua Naţională în alte țări. Unii au fugit de temperaturile scăzute în destinații calde cu palmieri, flori şi apă călduţă în piscină.