Rasturnare de situatie in cazul barbatului amendat dupa ce a sunat la 112 sa salveze padurea. Ce au descoperit autoritatile

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49

Rasturnare de situatie in cazul barbatului amendat pentru ca a sunat la 112, ca sa avertizeze asupra unui transport suspect de lemne.

Politistii l-au sanctionat sustinand ca totul este in ordine, dar inspectorii de mediu au aflat ca in acea zi camionul cu busteni efectuase, in afara de primul transport, pentru care existau acte, doua curse ilegale. Reprezentantii unui ONG care lupta pentru protejarea padurilor spun ca firma incriminata nu detine autorizatie de exploatare in zona.

Potrivit reprezentantilor Ministerul Mediului, transportul a carei verificare s-a cerut la 112 de un barbat din Maramures, pe 4 iunie, ar fi legal. Insa, in aceeasi zi, camionul respectiv a transportat fara avize tone de busteni, in alte doua curse.

Astfel, in primele doua cazuri au fost incalcate prevederile art. 4, alin. 10 din normele referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, aprobate prin H.G. nr. 470 din 2014, informeaza reprezentantii Ministerului Mediului.

Gabriel Paun, reprezentantul unui ONG care lupta pentru protejarea padurilor din Romania, sustine ca toate cele trei trasporturi ar fi ilegale, pentru ca firma care exploata in zona nu avea autorizatie, expirata de aproape 2 luni.

Gabriel Paun, presedinte ONG: "Acel camion semnalat de Ciprian a facut 3 transporturi in ziua respectiva, confirmate de minister ca fiind ilegale, iar al treilea aparent legal, dar si el cu probleme."

Chiar daca primul transport reclamat de barbatul din Marmaures s-a dovedit legal, solicitarea lui a dus la descoperirea altor nereguli. In plus, el a actionat dupa ce chiar Ministerul Mediului a cerut sprijinul cetatenilor prin programul "Radarul Padurii".

Ciprian Coc reclamant: "Simt ca lucrurile incep sa se miste in directia aceasta. Radarul Padurilor chiar functioneaza peste voia unora."

Se pare insa ca agentul care l-a amendat pe Ciprian a fost deranjat ca ar fi fost pus pe drumuri.

Adina Timis corespondent PRO TV: "Politistul care a verificat documentele de transport si l-a amendat pe maramureseanul care a semnalat camionul suspect, este cercetat acum de catre colegii lui. Agentul se poate alege cu o mustrare, reducerea salariului cu 5-10% pe o perioada de cel mult 3 luni, suspendarea din functie ori destituirea."

Ciprian Coc, detectivul de ocazie, a depus plangere la judecatoria din Targu-Lapus, si a contestat plata amenzii de 1000 lei. Dupa mediatizarea acestui caz si alte persoane i-au urmat exemplul si au cerut verificarea unor transporturi suspecte de busteni. Cel putin unu dintre ele s-a dovedit ilegal.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!