Răspunsuri oficiale privind vaccinarea. Când începe etapa 3. Se pot vaccina cei care au suferit un infarct?

22-02-2021 18:17


vaccin AstraZeneca

Autoritățile au răspuns pe Facebook la o serie de întrebări privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Autoritățile au anunțat, luni, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a avut loc pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, că etapa a 3-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 va începe în luna aprilie.

„Etapa a 3-a se va deschide în luna aprilie. Ne dorim să începem vaccinarea tuturor celor care doresc acum, doar că suntem condiționați de disponibilitatea dozelor de vaccinuri”, au precizat autoritățile.

„Din 15 martie se vor putea face noi programări pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani. Tot din această zi, vor fi disponibile listele de așteptare”, au precizat acestea.

Întrebați dacă persoanele care au suferit un infarct miocardic se pot imuniza, specialiștii au răspuns: „Infarctul miocardic nu reprezintă o contraindicație pentru vaccinarea împotriva Covid-19”.

De asemenea, potrivit autorităților, bolnavii cronici nu au nevoie de scrisoare de la medicul de familie pentru vaccinare: „Trebuie să vă regăsiți în baza de date a CNAS cu bolnavii cronici”.

„În momentul de față se lucrează la actualizarea platformei informatice de programare pentru a avea posibilitatea înscrierii la vacinare și a membrilor familiilor persoanelor cu dizabilități”, au mai spus autoritățile.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO