Motivul pentru care polițiștii nu au intervenit mai repede să o salveze pe Alexandra

×
Codul embed a fost copiat

Serviciul de Îndrumare şi Control al parchetului General a prezentat rezultatele controlului privind intervenţia la locuinţa lui Gheorghe Dincă, care a avut loc abia vineri, la 6 dimineaţa.

 

Rezultatele controlului Parchetului general:

 

Urmare a solicitării adresată de ministrul justiției la data de 26 iulie 2019 procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de a dispune efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt, având în vedere că, așa cum a relatat și presa, au existat anumite disfuncționalități în aplicarea legii, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice rezultatul controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova, având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate în mass-media la data de 26.07.2019 referitoare la dispariția elevei Alexandra Mihaela Măceșanu, urmată de uciderea acesteia.


În urma controlului efectuat de către procurorii Serviciului de Îndrumare și Control s-au stabilit următoarele:

Citește și
Nicolae Moga
Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne ca urmare a evenimentelor din Caracal
VIDEO. Mai multe turiste s-au luat la bătaie după o petrecere. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

I. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo.


II. S-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, precum și un management defectuos al cauzei.


III. S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliție și procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere.
În completare se va dispune efectuarea unui control de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/înregistrarea lucrărilor, repartizarea dosarelor și continuitatea în lucrările repartizate, ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală.

Raportul întocmit a fost trimis și Inspecției Judiciare pentru a fi avut în vedere în cauza în care efectuează cercetări.

Totodată, în temeiul articolului 69 alin. 1 și 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciară un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului justiției.

Articolul face parte din:

Dosar penal privind modul în care s-a acționat la Caracal. Raport ICCJ

Klaus Iohannis
Iohannis, despre tragedia din Caracal: ”Corupția și incompetența distrug statul!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în şedinţa CSAT au fost analizate rapoartele MAI şi STS cu privire la cazul Caracal și că, în opinia sa, una dintre cauzele producerii tragediilor din Caracal a fost ocuparea unor funcții pe criterii politice.

Mihaela Luiza, a doua victima
Rudele Luizei, testate cu detectorul de minciuni. "Au zis că ştim de ea şi nu vrem să spunem"

Familia Luizei Melencu - cealaltă fată care i-ar fi căzut victimă lui Gheorghe Dinca - acuză nereguli şi indiferenţă în modul în care a fost tratată dispariţia tinerei de 18 ani.

Nicolae Moga
Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne ca urmare a evenimentelor din Caracal

Nicolae Moga a  anunțat marți că, după o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, a demisionat din funcția de ministru de Interne, ca urmare a evenimentelor din Caracal.

Alexandra Macesanu
Familia Alexandrei va primi înregistrarea apelurilor la 112. "Adevărul va ieşi la iveală"

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va pune la dispoziţia familiei Alexandrei Măceşanu înregistrările cu apelurile fetei la 112, a declarat marţi unchiul tinerei ucise la Caracal, Alexandru Cumpănaşu.

audieri in comisia de aparare
Deputaţi în lacrimi după ce au ascultat convorbirile Alexandrei la 112. "Vor plăti"

Doar reprezentanții STS s-au prezentat luni la audierile începute de comisia parlamentară de apărare, deși fuseseră chemați și ministrul de Interne și șefii Poliției. Parlamentarii au fost şocaţi până la lacimir de înregistrări.

Protest Piata Victoriei - 5
Dosar penal pentru nerespectarea procedurii de către polițistul care a răspuns Alexandrei la 112

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal in rem în cazul crimelor de la Caracal, pentru neglijenţă în serviciu.

Luiza
DIICOT, sesizată la o lună de când a fost făcută plângerea în cazul Luizei

DIICOT spune că a fost sesizată privind traficul de persoane în cazul fetei dispărute în aprilie la mai mult de o lună de când bunicul acesteia a făcut plângere la poliţia din comună, relatează news.ro. 

Nicolae Moga
De ce a demisionat ministrul Moga. Buzatu: ”Cred că nu a mai putut rezista”

Vicepreşedintele PSD Dumitru Buzatu este de părere că demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, este o consecinţă a presiunii mediatice şi politice apărute pe fondul cazului de la Caracal.

gheorghe dinca
A început urmărirea penală în cazul crimelor de la Caracal. Ancheta deschisă de SIIJ

Se conturează o anchetă de proporţii şi în ceea ce priveşte modul în care procurorul din Caracal a acţionat după apelurile disperate ale Alexandrei.

alexandra macesanu
Transcriptul convorbirilor dintre Alexandra și operatorii de la 112: ”Veniți repede că mi-e frică, vă rog, vă rog!”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul adolescentei ucise la Caracal, a publicat pe Facebook transcriptul convorbirilor dintre Alexandra și operatorii de la 112, în ziua în care a cerut ajutor.

Gheorghe Dincă
Anunțul polițiștilor după scandalul crimelor din Caracal: ”Venim la Bucureşti”

Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor a anunțat după scandalul crimelor din Caracal că ”Vrem să venim la Bucureşti să discutăm cu prim-ministrul, dacă va fi necesar vom intra pe măsuri sindicale.”

Gheorghe Dincă dus la Craiova
Gheorghe Dincă, acuzat că și-a bătut joc de anchetatori. Explicațiile avocatului său

Gheorghe Dinca, principalul suspect în cazul ororilor de la Caracal care au îngrozit ţară întreagă, a ajuns iar în fata procurorilor. De data aceasta el a dat explicaţii într-un alt dosar - rămas nerezolvat de 4 ani

stenograma, discutie, convorbire, politie, 112, alexandra macesanu, politie, apel, caracal, crime, gheorghe dinca,
Stenogramă: Alexandra s-a înfruntat și cu criminalul, și cu operatorii 112: ”Domnișoară, avem și alte apeluri"

Rudele Alexandrei Măceșanu, adolescenta ucisă în Caracal, au dat publicității stenogramele discuției purtate de fată cu operatorii de la 112.

alexandra goghez, gheorghe dinca, craiova, crima, caracal
Gheorghe Dincă, suspectat de o altă crimă. Alexandra Goghez, găsită mutilată acum 4 ani

Apar informaţii noi din ancheta care îl vizează pe Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că i-ar fi fost călău Alexandrei. Procurorii încearcă să află dacă nu cumva acelaşi individ are legături şi cu moartea unei fete din Craiova, acum 4 ani.

crime caracal
Lanțul de bâlbe care le-a ucis pe Alexandra și Luiza. Ce au făcut de fapt procurorii şi poliţiştii

După cele două crime de la Caracal care au scos la lumină ineficiența autorităţilor în cazuri de viaţă şi de moarte, toată lumea cercetează pe toată lumea.

Articol recomandat de sport.ro
”Cea mai sexy fotbalistă din lume” semnează! Unde va juca Alisha Lehmann
”Cea mai sexy fotbalistă din lume” semnează! Unde va juca Alisha Lehmann
Citește și...
Dosar penal privind modul în care s-a acționat la Caracal. Raport ICCJ
Dosar penal privind modul în care s-a acționat la Caracal. Raport ICCJ

Continuă să apară informaţii revoltătoare despre modul în care au intervenit poliţiştii în cazul Alexandrei, fata care a sunat din locuinţa ucigaşului ca să ceară ajutor la 112.

Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne ca urmare a evenimentelor din Caracal
Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne ca urmare a evenimentelor din Caracal

Nicolae Moga a  anunțat marți că, după o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, a demisionat din funcția de ministru de Interne, ca urmare a evenimentelor din Caracal.

Instituțiile se acuză reciproc. Liderul sindicatului polițiștilor contrazice raportul STS
Instituțiile se acuză reciproc. Liderul sindicatului polițiștilor contrazice raportul STS

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, le ia apărarea colegilor săi polițiști și contrazice afirmațiile făcute luni de adjunctul șef al STS, generalul Sorin Bălan.

Gheorghe Dincă susţine că a fost agresat de poliţişti.
Gheorghe Dincă susţine că a fost agresat de poliţişti. "Tresărea de durere la audieri"

Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că a ucis două tinere în Caracal, a fost adus marţi la Craiova şi ar putea fi supus unor investigaţii medicale.

Recomandări
Finanțele ne asigură că este legal să obțină datele personale, chiar și CNP prin e-factura dar „explorează” și alte variante
Finanțele ne asigură că este legal să obțină datele personale, chiar și CNP prin e-factura dar „explorează” și alte variante

„Protecția datelor cu caracter personal este o necesitate imperativã în era digitalã, în acest sens MF își reitereazã angajamentul ferm de a respecta toate standardele naționale și europene în domeniu”, au subliniat Finanțele, într-un comunicat de presă.

Fraților Tate le-a fost ridicată interdicția de a părăsi România. Vor continua acţiunile pentru a-şi reabilita numele
Fraților Tate le-a fost ridicată interdicția de a părăsi România. Vor continua acţiunile pentru a-şi reabilita numele

Tribunalul Bucureşti a ridicat, vineri, restricţia de circulaţie pentru fraţii Tate în interiorul Uniunii Europene, anunţul fiind făcut de echipa de comunicatori a celor doi.

Valea Oltului, rute ocolitoare recomandate oficial de către CNAIR. Harta cu traseele rutiere pentru șoferi
Valea Oltului, rute ocolitoare recomandate oficial de către CNAIR. Harta cu traseele rutiere pentru șoferi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat mai multe rute ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) pentru perioada în care circulaţia va fi închisă pentru defrişarea versantului.