Mesajul copiilor lui Dincă pentru familiile victimelor. Precizările avocatului

Gheorghe Dincă, cel acuzat că a ucis două tinere în Caracal, a mers marţi la Craiova. El a retras contestaţia la arestarea preventivă.

Gheorghe Dincă, audiat într-un alt dosar: al Alexandrei Goghez, violată și ucisă acum 5 ani

Este vorba de o audiere confirmată de Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului Dolj, într-un dosar de crimă cu autor necunoscut, care datează de acum cinci ani. O altă poveste care a șocat opinia publică la vremea respectivă; o fată de 17 ani, Alexandra Goghez, care a fost găsită fără viață în parcul Romanescu din Craiova și care anterior fusese violată, așa cum au constatat, la vremea respectivă, medicii legiști.

Există foarte multe asemănări între cazul de atunci și modul de operare din cele două crime oribile de la Caracal. De aceea, procurorii au considerat că trebuie să verifice o posibilă legătură între Gheorghe Dincă și cazul acesta, care rămăsese cu autor necunoscut. Deocamdată, anchetatorii nu au oferit informații care să ne spună sau să ne indice anumite legături între cele două, dar cercetările vor continua.

Mesajul copiilor lui Dincă pentru familiile victimelor

Avocatul lui Gheorghe Dincă a spus că a luat legătura cu doi dintre copii acestuia - un fiu şi o fiică. Potrivit apărătorului, ei sunt surprinşi de acuzaţiile aduse de procurori şi spun că Dincă " a fost un tată exemplar". Copiii lui Dincă au transmis familiilor Alexandrei şi Luizei "sincere regrete" şi au spus că "nu au cuvinte pentru durerea acestora".

Potrivit avocatului, Gheorghe Dincă are 5 nepoţi.

Soţia lui a fost şi ea audiată de procurori sâmbătă. “Au 42 de ani de căsătorie, 4 copii, realizaţi toţi, la casele lor. Din descrierea soţiei a fost un soţ normal. În opinia soţiei dânsului, în niciun caz nu putea fi bănuit de aşa ceva şi a rămas total surprinsă când a auzit acuzaţiile”, a spus avocatul lui Gheorghe Dincă duminică dimineaţă.

Anchetatorii au audiat sâmbătă şi familia suspectului - pe fosta soţie şi doi dintre băieţi. Cu toţii s-au arătat şocaţi de acuzaţiile care i se aduc lui Gheorghe Dincă, despre care spun că nu era o persoană violentă.

Procurorii au suspiciuni cu privire la alte crime

Avocatul lui Gheorghe Dincă, întrebat dacă există "suspiciuni cu privire la alte crime", a răspuns: "Suspiciuni există din partea domnilor anchetatori. Nu am fost informat cu ce cazuri ar putea avea legătură, este posibil orice".

Gheorghe Dincă nu mai contestă arestarea preventivă

Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia la arestarea preventivă

Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia la arestarea preventivă, a anunţat avocatul său, Bogdan Alexandru. Contestaţia fusese făcută însă înainte de momentul în care a recunoscut crimele. Mai mult, luni Dincă i-a dus pe anchetatori pe malul Dunării, lângă oraşul Corabia, unde spune că ar fi abandonat trupul Luizei, prima sa victimă.

Drumul la Curtea de Apel Craiova este însă de prisos, deoarece Dincă şi-a retras contestaţia, potrivit avocatului său citat de corespondentul ProTV Ovidiu Oanţă. Suspectul ar putea ajunge apoi la un spital din Craiova pentru investigaţii medicale

Potrivit avocatului Bogdan Alexandru, Dincă acuză dureri în zona coastelor după ce ar fi avut vineri contacte mai dure cu poliţiştii în momentul primei descinderi. Suspectul susţine că are nevoie de îngrijiri medicale, de aceea va merge marţi la spital. 

Mărturisirile făcute de Gheorghe Dincă

Individul din Caracal, acuzat că ar fi chinuit şi ucis două adolescente, a făcut mărturisiri. Le-a spus anchetatorilor că a violat-o pe Alexandra şi a omorât-o în momentul în care a surprins-o că a sunat la 112.

Suspectul a recunoscut că tot el i-a luat viaţa şi Luizei, tânăra pe care familia nu o mai găsea de trei luni și pe care responsabilii nu s-au deranjat prea mult să o caute. Crima ar fi avut loc în aceeaşi zi în care a luat-o pe fată la ocazie.

Împreună cu el, anchetatorii au mers pe malul Dunării, unde a declarat că ar fi aruncat trupul Luizei. Nu au găsit nimic, vreme de două ore şi jumătate. Oamenii legii nu exclud însă posibilitatea ca trupul fetei să fi fost purtat de Dunăre în aval.

Căutările vor fi reluate, dar nu marți, căci suspectul va fi dus la Curtea de Apel Craiova, unde acesta a contestat arestarea sa

Gheorghe Dincă a fost scos din arestul poliţiei din Craiova şi dus pe malul Dunării, în apropierea oraşului Corabia. După ce a recunoscut că a ucis-o şi pe Luiza, fata a cărei dispariţie a fost anunţată acum trei luni, poliţiştii i-au cerut să le arate locul unde i-a aruncat trupul.

Individul nu a coborât nici un moment din maşina poliţiei şi la un moment dat mai mulţi oameni s-au repezit spre autospeciala şi au încercat să îl linşeze.

De ce nu vor fi reluate marţi căutările în cazul crimelor de la Caracal

Dincă a descris cum le-a ucis pe cele două fete

Anchetatorii au mers şi în locul în care, pe 14 aprilie, Luiza s-ar fi urcat în maşina suspectului. Potrivit procurorilor, individul ar fi ucis-o chiar în aceeaşi zi.

Gheorghe Dincă a povestit în timpul unui interogatoriul care s-a întins pe şapte ore şi ce a făcut în momentele care au urmat după ce Alexandra, fata de 15 ani, s-a urcat în maşina lui. Ar fi luat-o pe tânără la ocazie, miercuri la ora 10, din localitatea Dobroșloveni ca să o ducă la liceul din Caracal.

Pe drum i-ar fi propus - susţin surse din ancheta - să întreţină relaţii intime dar cum ea l-a refuzat - individul de 66 de ani a devenit agresiv şi nu este exclus ca între cei doi să fi avut loc o luptă.

Aşa se explică şi de ce în maşina suspectului a fost găsit un cercel, pe care mama Alexandrei l-a recunoscut ca fiind al fetei. Ce s-a întâmplat după ce Gheorghe Dincă a dus-o pe adolescentă în locuinţa lui din Caracal şi a sechestrat-o este încă neclar.

Fata, spun procurorii, ar fi fost violată, iar joi, într-un moment în care individul era plecat la farmacie, ca să îşi cumpere o cremă, a reuşit să sune de trei ori la 112. Apelurile au fost făcute între ore 11 şi 5 minute şi 11 şi 12 minute.

Peste nici o oră, Alexandra era moartă.

Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a ucis victima, la data 25 în jurul orei 12 la domiciliul sau ulterior incinerând-o. A declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a prins-o cu telefonul în mână.

Convingerea mea personală, eu cred aşa a avut în minte de la bun început, asta a fost lucrul avut în minte, după ce a exploatat-o. Inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă, în faţa căruia minoră nu a avut practic nicio şansă să se apere."

Probele găsite de anchetatori în curtea casei lui Gheorghe Dinca arata că adolescenta a avut un sfârşit crunt.

Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct DIICOT: „La domiciliul inculaptului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată unui butoi metalic au fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natura umană. Au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două frgmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară precum şi o bucată similară de monturi de inel ce prezentau forme de ardere. La locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului."

Gheorghe Dincă s-a întors în arestul poliţiei din Craiova. Pe numele lui există un mandat de arestare preventivă 


Ultimul update: Marti 30 Iulie 2019 20:39
Data publicarii: Marti 30 Iulie 2019 11:14
Categorie: Stiri actuale
Discuția uluitoare dintre Alexandra și polițistul care a preluat apelul: „Bine, bine, stai acolo!”
Discuția uluitoare dintre Alexandra și polițistul care a preluat apelul: „Bine, bine, stai acolo!”
Cazul de la Caracal. Protest al elevilor în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din oraş
Cazul de la Caracal. Protest al elevilor în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din oraş
Schimbările pe care le propun politicienii după tragediile din Caracal
Schimbările pe care le propun politicienii după tragediile din Caracal

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Sorina Pintea
Când va fi gata raportul final privind cazul de la Săpoca. Anunțul Sorinei Pintea
Două persoane, împuşcate pe o stradă din Mangalia. Una dintre victime a murit
Ancheta DIICOT în cazul Caracal, în impas. Pistele anchetatorilor se înfundă rând pe rând
Atacul sângeros de la Săpoca: starea răniților. Dezvăluiri din anchetă
Protest spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. „Ne ameninţă tot timpul”
Ministrul Sănătății: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate
Noi dezvăluiri despre spitalul de la Săpoca
Atacul de la Săpoca a fost filmat. Pintea: "Nu se putea întâmpla într-un minut"
Noi dezvăluiri despre spitalul de la Săpoca. Ce a descoperit ministrul Sorina Pintea
Pintea: Directorul Spitalului de la Săpoca şi-a înaintat demisia
Crește bilanțul masacrului de la Săpoca. A murit o pacientă internată la Floreasca
Răcari a abandonat tradiționalele chefuri cu mâncare. Cum s-au sărbătorit zilele orașului
Cum au sărbătorit turiștii "Ziua cânepii" în Alba. "Nu am văzut niciodată aşa ceva"