Raluca, tanara care a murit alaturi de pruncul ei intr-un subsol, a fost inmormantata. Un nou detaliu macabru din ancheta

Dată publicare: 17-06-2014 13:52
Dată actualizare: 20-06-2014 07:11


Lacrimi si durere, intr-o comuna de langa Piatra Neamt, la inmormantarea tinerei de 25 de ani care a fost gasita moarta in subsolul unui bloc, impreuna cu pruncul ei abia nascut.

Deocamdata, anchetatorii nu au dat un verdict clar in acest caz, dar spun ca tanara - fosta studenta la arte frumoase si membra a unei trupe rock - a murit din cauza unei hemoragii, imediat dupa ce a nascut, in timp ce copilul ei, s-a stins in conditii dramatice, prin sufocare.

"Multa lume din Zaneste stie de povestea Ralucai care s-a stins in urma cu cateva zile in conditii suspecte. Alaturi de familie, rude si apropiati, au venit si motociclistii care fac parte din clubul de care apartinea si Raluca.

Procurorii si politistii din Piatra Neamt lucreaza la complicatul dosar. Deocamdata, medicii legisti au mai stabilit un detaliu macabru: baietelul ei nascut viu si perfect sanatos a fost sufocat. Si pentru ca nimeni nu se mai afla in boxa in care era Raluca, cel mai probabil este ca mama sa-i fi luat zilele dupa nastere.

In acest caz am putea sa vorbim de pruncucidere. Daca femeia nu si-ar fi pierdut viata, ar fi putut avea parte de clementa deoarece incadrarea juridica este mult mail blanda in astfel de fapte, lund in considerare tulburarile emotionale prin care trece o femeie imediat dupa nastere. Acestea, insa,  sunt lucruri cu care vor trebui sa lucreze procurorii pentru a inchide dosarul. Ei trebuie sa stabileasca si de ce alarma s-a dat la doua sau chiar trei zile dupa disparitia ei" a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent Pro TV.

Desi nu au inchis oficial dosarul, procurorii spun ca Raluca a murit din cauza unei hemoragii imediat dupa ce si-a ucis copilul. Ei au stabilit ca tanara de 25 de ani s-a dus in mod intentionat in boxa blocului unde a fost gasita, pentru a scapa de sarcina.

Langa trupul ei si al pruncului a fost descoperita si o galeata cu apa, pe care anchetatorii cred ca fata voia sa o foloseasca pentru a sterge urmele crimei. La scurt timp, i s-a facut rau si a murit si ea.

"Ea a fost o fata singurica. Mama a plecat in Italia si de aia s-a educat singurica. A inceput si o facultate. A fost foarte cuminte si respectuoasa. Nu a avut cine sa comunice cu ea sa o inteleaga", a spus unchiul fetei.

Raluca a fost inmormantata in rochie de mireasa cu pruncul in brate. Tanara a fost condusa pe ultimul drum de un lung cortegiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO