"Daca esti prost, inchizi gura". Replica pentru care un profesor roman poate plati 50.000 de euro


Ultimul update: Vineri 09 Noiembrie 2012 07:05
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2012 18:43
Categorie: Stiri actuale

50.000 de euro pentru umilinta - atat vor parintii unui elev de la un profesor de limba romana, pe care il acuza ca le-a jignit copilul.

"Daca esti prost, inchizi gura", i-ar fi spus dascalul, care era si dirigintele baiatului de 11 ani diagnosticat cu tulburare emotionala.

Pe de alta parte, parintii celorlalti colegi il apara pe profesor si spun ca elevul era violent si crea probleme.

Intre timp, cel mic a fost mutat la o alta scoala din Bucuresti.

Aceste secvente umilitoare au fost inregistrate in 2011, in timpul unei ore de limba romana. Pe atunci, baiatul jignit era elev in clasa a V-a, la Liceul Eugen Lovinescu. Se plangea zilnic parintilor ca dirigintele si colegii isi bat joc de el. Pana intr-o zi cand familia a decis sa-l inregistreze pe dascal.

Parintii spun ca Matei este un copil diagnosticat cu tulburari opozitionale. Dar nu-i gasesc nici o scuza profesorului.

Suparat ca a fost surprins in timp ce isi insulta elevul, dirigintele a cerut scaderea notei la purtare. Matei a primit nota 5 si a fost amenintat ca daca nu se transfera, va fi in continuare vanat. Cel putin asa sustine tatal elevului, care si-a mutat imediat copilul la alta scoala. Dar a si intentat proces impotriva scolii si a dascalului.

O atitudine pe care profesorul de limba romana in varsta de 63 de ani nu o intelege si care astazi se apara spunand ca Matei era un copil periculos, care la randul sau jignea profesorii. In sprijinul dirigintelui vin si alti parinti.

Acum decizia este in mainile judecatorilor, pentru ca acest caz a ajuns in instanta. Parintii elevului cer despagubiri avand in vedere ca au fost nevoiti sa isi transfere baiatul la o scoala particulara, unde costurile sunt foarte mari.

Parintii vor 50.000 de euro daune de la profesor. Inspectoratul scolar spune ca nu va lua nici o decizie in acest caz, pana cand nu se va incheia procesul.

VIDEO PROTVPLUS.RO