Radu Mazăre a fugit din țară, apoi a anunțat prin telefon poliția că a cerut azil în Madagascar. Ce riscă fostul primar


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 16:55
Categorie: Stiri actuale

În stilul care l-a consacrat, Radu Mazăre joacă tare. Deşi este plasat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, fostul primar al Constantei nu s-a prezentat sâmbătă la poliţie.

A dat în schimb un telefon prin care a informat autorităţile că este în Madagascar, unde a cerut azil politic. Poliţiştii au sesizat de urgenţă Înalta Curte de Casaţie, iar magistraţii ar putea emite în zilele următoare un mandat internaţional de arestare. Cu o precizare: România nu are acord de extrădare cu Republica Madagascar.

De pe plajele însorite din Madagascar, fostul primar Radu Mazăre, judecat şi cercetat în mai multe dosare penale, le-a transmis poliţiştilor că nu o să revină curând în ţară.

Marius Niculescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: ”Astăzi, la ora 12:00, trebuia să se prezinte la sediul poliţiei. L-a informat pe ofiţerul de caz că nu poate să ajungă şi nu o să mai vină, că este pe teritoriul statului Madagascar şi a cerut acolo azil politic.”

Surse neoficiale spun că fostul primar Radu Mare ar fi plecat din România de Crăciun. Pe de altă parte, după cum arată şi comunicatul dat de autorităţi, NU avea interdicţie să iasă din ţară.

Conform procedurilor, poliţiştii au anunţat Curtea de Casaţie şi Justiţie, care, mai departe, ar putea emite mandat internaţional de arestare. Fostul primar se află sub control judiciar din 2016 şi nu a lipsit niciodată de la întâlnirea cu ofiţerul de caz. El este cercetat pentru de abuz în servicu, trafic de influenţă.

Încă din 2012, pe când era primar al Constanței, Mazăre şi-a deschis o afacere în Madagascar. Are acolo un resort cu 16 bungalowuri, toate cu vedere spectaculoasă la Oceanul Indian.

Cei aproape 300.000 de euro pentru ridicarea complexului au fost asiguraţi de un investitor. Terenul de două hectare a fost luat în concesiune pe 99 de ani, pentru că, potrivit legilor malgaşe, niciun străin nu are voie să deţină proprietăţi acolo.

A plătit un euro pe metru pătrat, dar a trebuit să primească botezul şefului de trib din zonă.

Radu Mazăre este judecat în şapte dosare penale şi cercetat de DNA în alte patru. Are şi o sentinţă de 4 ani de închisoare cu suspedare într-un dosar cu retrocedări ilegale de terenuri la malul mării. Decizia nu este însă definitivă.

La sfârșitul lunii ianuarie, Radu Mazăre avea termen în care constesta măsura controlului judiciar.

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, dat în urmărire internațională, a fost prins în Buenos Aires
Fostul și actualul primar din Constanța, cercetați de DNA. ”Afacerea” din Mamaia încheiată de Mazăre și Făgădău
VIDEO PROTVPLUS.RO