Putem alege locul și vagonul în care vrem să călătorim în trenurile CFR. Iată cum

Vagon de tren al CFR Calatori
Shutterstock

CFR Călători anunță o facilitate pentru călători, și anume posibilitatea de a alege locul și vagonul în care doresc să călătorească.

CFR Călători a anunțat, pe 1 martie, că a îmbunătățit aplicația de cumpărare online a biletelor de tren prin introducerea acestei noi facilități.

“După perioada de testare necesară implementării, facilitatea este intuitivă și permite cu ușurință clienților, alegerea locului și vagonului în care doresc să călătorească. Această facilitate este valabilă la orice rang de tren cu regim de rezervare obligatoriu sau facultativ, doar la vagoanele de clasa 1 și a 2-a. Alegerea locului este posibilă pentru biletele cumpărate cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. În funcție de rezultatele aplicării generale pe toate trenurile cu vagoane clasă, aplicația va fi dezvoltată astfel încât să acopere întreaga gamă de servicii oferită de CFR Călători”, a transmis compania.

Cum puteți selecta locul și vagonul?

1. Intrați pe cfrcalatori.ro sau pe aplicația mobilă cu cel puţin 24 de ore înaintea plecării trenului pe care vi-l doriți;
2. Selectați locația de plecare, locația în care doriți să ajungeți și dați click pe căutare;
3. Din lista de trenuri afișată, alegeți și trenul cu care doriți să călătoriți și apăsați butonul „cumpără”;
4. Apoi selectați clasa, tipul biletului și apăsați butonul „pasul următor”;
5. La pasul al 3-lea, după ce veți selecta numărul de călători, mergeți în josul paginii la secțiunea „personalizate” și apăsați butonul „Alegeți locurile”;
6. Se va deschide o fereastră unde veți putea selecta vagonul și locul pe care îl preferați, iar pentru a salva preferințele dumneavoastră apăsați „salvează”;
7. Apoi urmează afișarea prețului, autentificarea în contul dvs., confirmarea selecției, datele călătorului și achitarea biletului.
CFR Călători recomandă pasagerilor planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie și utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație.


Cum poți cumpăra bilete CFR


Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate înainte cu până la 30 zile, prin umătoarele metode:
• online de pe www.cfrcalatori.ro;
• din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
• de la automatele de vânzare bilete din gări;
• de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Citește și...
Trenurile ilegale de la CFR Călători. Dacă ai mers cu ele poți cere banii înapoi
Trenurile ilegale de la CFR Călători. Dacă ai mers cu ele poți cere banii înapoi

Patru trenuri ale CFR Călători circulă ilegal, întrucât nu asigură condițiile minimale de confort specifice categoriei Interregio, astfel încât toți călătorii care au circulat cu acestea pot să-și primească înapoi banii reprezentând diferența de tarif.  

Recomandări
Descinderi la Aeroportul Internațional Henri Coandă. DNA cercetează posibile infracțiuni de corupție
Descinderi la Aeroportul Internațional Henri Coandă. DNA cercetează posibile infracțiuni de corupție

Se face anchetă într-un dosar care vizează Compania Națională de Aeroporturi București și o firmă care gestionează mai multe spații comerciale din Aeroportul Otopeni.

România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară. Este anunțul făcut de șefii guvernelor celor două țări
România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară. Este anunțul făcut de șefii guvernelor celor două țări

România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară, au anunțat șefii guvernelor celor două țări, reuniți la București. Elicoptere, muniție și sisteme de avertizare împotriva atacurilor aeriene ar putea fi pe lista de cumpărături.

Plafonarea preţurilor la RCA și Legile Educației, pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri
Plafonarea preţurilor la RCA și Legile Educației, pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, proiectele de legi care vizează educaţia, dar şi plafonarea preţurilor la RCA.