Proteste in toata tara fata de legea care permite eutanasierea maidanezilor. Solutia propusa

Ultima actualizare: 15-09-2013 07:01

In mai multe orase din tara si in Capitala, iubitorii de animale au protestat fata de legea care permite eutanasierea.

Oamenii acuza autoritatile ca timp de 20 de ani nu au incercat sa puna capat abandonului si sa-i amendeze drastic pe cei care arunca maidanezi in strada. Si, suparati, spun ca uciderea cainilor nu va stopa fenomenul.

Peste 100 de persoane s-au adunat in centrul Timisoarei, in fata primariei. Oamenii spun ca masura eutanasierii se aplica doar pentru a curma suferintele unor caini batrani sau bolnavi si este un act de cruzime daca provoaca moartea unor animale sanatoase.

In plus, oamenii se plang ca termenul de 14 zile este prea scurt pentru adoptie.

"Sa fie pusi in adaposturi, unde sa poata sa fie adoptati, dar nu numai dupa 14 zile. Ar trebui dat un termen mult mai lung", spune o femeie.

Pentru a fi si mai convingatori, unii dintre ei au adus la protestul spontan si cainii pe care fie i-au adoptat din adaposturi, fie i-au salvat de pe strada.

Un protest similar a avut loc si in centrul Capitalei: aproximativ 200 de oameni s-au adunat la Universitate si au sustinut ca eutanasierea nu este o solutie civilizata pentru a scapa de cainii de pe strada.

Oamenii au venit cu pancarte si au aprins lumanari pentru cainii care, spun ei, sunt condamnati la moarte inutil, iar problema maidanezilor din oras nu va disparea odata cu uciderea celor 65.000 de caini de pe strazi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO