Alexandru Arsinel a fost externat joi. Ce a declarat actorul chiar inainte de a parasi spitalul


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 13:32
Categorie: Stiri actuale

Veste buna pentru actorul Alexandru Arsinel, care astazi a plecat acasa, la doua saptamani dupa ce a suferit un transplant de rinichi. Medicii spun ca urmatorul control va fi peste 14 zile si ca intr-o luna poate urca din nou pe scena.

"Astazi pot sa va zambesc, pot sa plec fericit acasa si ii multumesc dl profesor ca da o sansa si celor din generatia a treia…", a declarat Alexandru Arsinel.

Timp de 40 de ani, boala de rinichi nu i-a dat pace actorului, iar in ultimii doi ani parca s-a inversunat sa-l chinuiasca si mai mult. Asa ca, un transplant era necesar si vital, altfel situatia ar fi devenit critica. Iar salvarea a venit de la un tanar de 23 de ani din Mures, ajuns in moarte cerebrala la spital si ale carui rude au fost de acord cu prelevarea de organe.

"Le multumesc pentru ca mi-au permis sa traiesc mai departe", a declarat actorul.

Si, asa cum ii sade bine unui actor care nu-si uita menirea nici pe patul de spital, Alexandru Arsinel a explicat in pilde experienta prin care a trecut.

"Am un text aici scris de Dan Mihaescu, despre actorul pensionar care isi ia adio de la public…am un banc ardelenesc:  - Ion, ai vazut curcubeul? Da. Si ti-ai pus vreo dorinta? Da ..si ce mai astepti? - Vreau sa ma reintegrez sa apar in fata publicului, sa muncesc, sa merg mai departe, sa-mi vad nepotii mari!"

Medicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj care l-au ingrijit pe celebrul pacient spun ca recuperarea a fost surprinzatoare: "Astazi, la 14 zile este externat. Operatia a decurs bine."

Alexandru Arsinel va trebui sa urmeze de acum un regim alimentar strict si un tratament medicamentos pentru tot restul vietii. El a fost unul dintre cei trei pacienti trecuti de 70 de ani care au fost operati la ''Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj''.

Alexandru Arsinel a suferit un transplant de rinichi la Cluj-Napoca
VIDEO PROTVPLUS.RO