Protest în Bolintin Vale după ce un șofer de microbuz a murit după ce a fost atacat de un grup de romi

Ultima actualizare: 14-01-2022 10:08

Sute de oameni au protestat în orașul Bolintin Vale din județul Giurgiu. Totul, după ce un bărbat de 47 de ani, șofer de microbuz, a fost atacat de un grup de romi, iar ulterior a murit.

Locuitorii și-au pierdut răbdarea și cer forțelor de ordine să intervină pentru a opri furturile și atacurile din oraș pe care le pun pe seama câtorva familii din această etnie.

Polițiștii au fost nevoiți, la un moment dat, să tragă câteva focuri de armă pentru ca lucrurile să nu degenereze, iar șeful IPJ Giurgiu a fost demis.

Dreptate, dreptate, dreptate”- Asta cer localnicii din orașul Bolintin-Vale, care se plâng că de mai bine de 10 ani se simt terorizați de câteva familii din comunitatea romă.

Fură, cer bani, taxe de protecție, se iau de copii în parcuri.

Se iau de puștoaice la liceu aici, stau în parc şi se iau de copiii care se duc la școală.

Oamenii susțin că mai multe familii de romi care locuiesc fără forme legale și nu au locuri de muncă ar trăi din ce fură.

Localnicii sunt nemulțumiti și de faptul că primarul și poliția nu ar fi luat nicio măsură împotriva celor care provoacă scandaluri, deși mulți dintre cei nemulțumiți au depus plângeri.

S-au instalat clandestin acum 10, 15 ani, nici nu mai știu. Ei trăiesc din munca noastră, noi muncim și ei noaptea vin și fură, ne sparg magazinele, ne sparg casele, gospodăriile.

Nu se ocupă decât de tâlhării, de furat, de neplătit taxe, de jecmănit lumea, de bătut, de omorât oameni.

Picătura care a umplut paharul a fost moartea lui Nicolae Tomescu, un șofer de microbuz, care a fost atacat în seara de 9 ianuarie. Barbatul în vârstă de 47 de ani a luat în mașină 4 indivizi care ar fi vrut să meargă în Capitală. Aceștia au devenit violenți, iar în acel moment bărbatul a oprit microbuzul. Unul dintre ei a tăiat cauciucul vehiculului cu un cuțit. Scandalul a luat amploare, iar șoferul a fost lovit în zona capului. A fost transportat la spital, iar miercuri a murit.

Individul care l-ar fi atacat pe bărbat se află în arest însă oamenii reclamă că ceilalți 3 care au participat la scandal sunt încă în libertate.

Daniel Trăistaru, primarul Orașului Bolintin Vale:Noi trebuie să facem pași legali în acest sens. Deci calea de urmat este să găsim soluții, să se facă un plan de măsuri cu aplicare imediată, legal.

Primarul, prefectul județului, șeful poliției județene și repezentanți ai comunității locale s-au întâlnit joi să facă un plan pentru detensionarea situației din localitate. Nu este un conflict inter-etnic, spun chiar reprezentanții romilor care cunosc situația din Bolintin-vale.

Cătălin Manea:Romii se înțeleg foarte bine cu cetățenii majoritari din acea localitate, au existat ceva conflicte în trecut, dar repet, ceea ce vedem în spațiul public se referă strict la existența unor familii care creează probleme sau care sunt cumva în total dezacord cu normele pașnice de conviețuire și de bun simț.

Între timp, conducerea Poliției Române a cerut un raport cu situația din localitate. Mai exact, vor să știe câte plângeri au fost făcute împotriva familiilor de romi care crează probleme și cum au fost soluționate.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale Poliției și Jandarmeriei pentru ca aceste conflicte mocnite să nu escaladeze.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO