Protestatari: "Base, tara vrea sa-ti spuie ca-i satula sa-i dai mure"

Ultima actualizare: 03-07-2012 01:04
Protestatari: Base, tara vrea sa-ti spuie ca-i sat...
Protestatari: Base, tara vrea sa-ti spuie ca-i sat...

Mii de oameni au iesit si astazi pe strazi, in mai multe orase din Romania. Romanii protesteaza pentru diverse lucruril de la taxa auto, pana la lipsa lucurilor de munca.

De exemplu, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, se striga lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu, iar oamenii cer demisia Guvernului, protestatarii scandand "Boc si cu ai lui, rusinea Clujului".

Participantii la protestul de la Cluj-Napoca, intre care se regasesc membri ai PSD, PNL si ai unor organizatii de revolutionari, s-au adunat in Piata Unirii incepand cu ora 18.30, iar intre timp numarul lor a depasit 200.

Ei au pancarte pe care scrie "Nu se mai poate cu javrele", "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Demnitate pentru toti", "Jos sobolanii PDL" si scandeaza "Boc si cu ai lui, rusinea Clujului", "Jos Basescu si cu Boc", "Jos Guvernul", "Blonda, piticul si chiorul au infometat poporul", "Basescu la puscarie".

Protestatarii au un banner pe care scrie "Base, tara vrea sa-ti spuie ca-i satula sa-i dai mure".

Manifestarea nu este autorizata. In cursul serii de luni, in cadrul actinii de protest sunt asteptati sa cante interpretii de muzica folk Ducu Hotima si Emerich Imre.

Actiuni similare de protest au loc, luni seara, pentru a patra zi consecutiv, in cel putin 15 orase din tara si in Capitala. Astfel, au loc proteste la Sibiu, Targu Mures, Brasov, Deva, Arad, Constanta, Slatina, Timisoara, Resita, Craiova, Buzau, Slobozia, Ploiesti, Focsani, Targoviste, Suceava.

Initial, mitingurile spontane au fost declansate pentru sustinerea doctorului Raed Arafat, care si-a dat demisia din functia de subsecretar de stat in Mnisterul Sanatatii nemultumit de proiectul Legii Sanatatii si ca urmare a unor divergente cu presedintele Traian Basescu.

Ulterior, participantii la mitingurile spontane declansate in Capitala si in principalele orase din tara au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a actualei guvernari, reclamand scaderea continua a nivelului de trai, costurile prea mari ale intretinerii, salariile si pensiile mici, coruptia, politizarea excesiva, dar si alte probleme, unele de ordin local.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO