Protest în Botoșani, pentru un drum plin cu cratere. Oamenii au ajuns la capătul răbdării
O porţiune a unui drum judeţean are mai multe gropi decât bucăţi de asfalt. Se întâmplă în Botoşani, unde, pe zeci de kilometri, şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre cratere. Şi situaţia nu este de ieri, de azi.
După ani de zile, oamenii care circulă pe acolo cu maşinile au răbufnit şi au ieşit să protesteze la volan.
Iar...răbdarea lor a fost pusă la grea încercare când s-au văzut faţă în faţă cu autorităţile.
În urmă cu doi ani, oamenii nevoiţi să circule pe porţiunea de drum presărată la tot pasul cu gropi au protestat şi s-au ales atunci cu promisiuni. Cum lucrurile nu s-au schimbat în tot acest timp, au ieşit marți, din nou, în stradă. Au pornit cu maşinile spre Botoşani, iar trei dintre ei au fost chemaţi la discuţii cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean.
„Este ceva de strigăt la cer. Nu se mai poate. Trebuie să faceţi ceva… Domnule! Faceţi ceva pentru noi. Nu se mai poate merge. Suntem… nenorociţi! Nu mai poţi să mai mergi” îi spunea un protestatar președintelui Consiliului Județean.
Doina Fedorovici, preşedintele CJ Botoşani: „Ofertanţii de pe locul doi, ştiţi că au contestat decizia comisiei de achiziţie la CNSC, iar câştigătorul a fost descalificat. În acest moment suntem în cadrul unui proces care, potrivit legii, ar trebui să se închidă în maxim 45 de zile.”
Oficialii mai susţin că, din cauza întârzierii aprobării bugetului de stat, nu se ştie câţi bani sunt alocaţi pentru investiţii în drumurile din judeţ. Aşa că deocamdată nu se poate interveni în acel loc.
„La pălăvrăgeală şi la discuţii suntem toţi buni. Haideţi să vorbim ceva concret. Dumneavoastră veniţi şi îmi compuneţi foarte frumos… Este o realitate…. De 20 de ani vorbiţi. Văd că ştiţi să vorbiţi, dar noi vrem fapte. (...) Trebuie să înţelegeţi că de acolo vin oameni la muncă spre municipiu. Nu mai putem! Am ajuns la capătul răbdării” acuză oamenii.
Bucata de şosea care face legătura între municipiul Botoşani şi localităţile din estul judeţului are o lungime de aproximativ 48 de kilometri, mai bine de jumătate fiind într-o stare deplorabilă.
„Cred că ar trebui să ne facem un drum pe arătură. Mai bine am merge pe un drum de pământ. Dacă ar merge un buldozer şi ar face un drum pe tarlalele oamenilor, ar fi de 1000 de ori mai bun decât drumul ăla.”
Oamenii spun că, dacă problema nu va fi rezolvată în cel mult două săptămâni, vor bloca drumul în totalitate.