Negocierile dintre politisti si ministrul Afacerilor Interne au esuat. Ce mariri salariale le-au oferit autoritatile

Dată publicare: 16-03-2017 09:32
Dată actualizare: 19-03-2017 00:36


A fost o zi plina pentru doua mii de politisti, care au scandat 6 ore in fata Ministerului Afacerilor Interne. Ei au cerut sa fie mai bine platiti si sa aiba conditii decente de lucru.

Cum superiorii le-au respins solicitarile, dupa-amiaza agentii au pornit intr-un mars neautorizat spre guvern, in ideea ca premierul va fi dispus sa ii asculte cu mai multa atentie decat a facut-o ministrul de interne, Carmen Dan.

Carmen Dan le-a transmis politistilor prin liderii de sindicat ca nu poate sa le dea mai multi bani. Degeaba au incercat sindicalistii sa le explice ca au facut tot ce au putut.

Mai exact, politistii au cerut ca salariul functiei de baza sa fie cat salariul minim brut pe tara, adica 1450 de lei. In prezent aceasta se calculeaza la salariul din 2009 de 600 de lei, la care se adauga sporuri, ca sume compensatorii. Asa se face ca 40 de mii de politisti ar fi incasat lefuri mai mici decat salariul minim pe economie.

Presedinte SNAP, Adrian Dungiu: "Doamna ministru a stat in permanenta cu noi la discutii si nu a avut alte solutii. Cei de la Directia Financiara ne-au facut un calcul si au ajuns la fabuloasa suma de 300 de lei minim si 300 de lei maxim. "

Drept urmare cei din strada au avut un mesaj special pentru doamna ministru.

"Carmen da-mi un milion imprumut pana la salariul viitor" si "Hei Olguta si Carmen, dati-ne banii"

Politistii au fost nemultumiti si au plecat pe jos, in mars, catre Guvernul Romaniei, fara sa le pese ca acesta este neautorizat. La Guvern au ajuns in jur de 800 de politisti. Jandarmii nu au precizat pana acum daca ii vor amenda sau nu.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO