Proiecte din ințiativa comunității, finanțate cu 5 milioane de lei de primărie. Căsuțele pentru pisici sunt admirate
Tot mai multe proiecte pornite din inițiativa oamenilor se bucură de finanţare. În Capitală, de exemplu, numai Primăria Generală a dublat bugetul față de anul trecut şi este gata să dea 5 milioane de lei comunităţii.
Unii şi-au dorit să fie plantati cât mai mulţi copaci, alţii au cerut căsuţe pentru pisicile de lângă bloc.
„Ce lucru minunat au putut să facă pentru aceste animale! Doamne cât sunt de fericite!”, spune o pensionară, privind căsuțele pentru pisici.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Mai fericiți decât pisicile din cartier au fost locatarii. Ideea i-a aparținut lui Florin, după ce multă vreme în subsolul blocului în care locuiește erau peste 20 de pisici fără stăpân.
Florin Piscociu, locatar: „Am hotărât ca odată cu reabilitarea blocului să închidem și subsolul, să amenajăm scările astfel încât să nu permitem accesul, pentru că am observat că pisicile s-au îmbolnăvit în subsol. Au început să mă sune să mă întrebe de unde, cum am făcut, care a fost procesul și chiar de unde pot cumpăra căsuţele pentru pisici”
În total vor fi construite 40 de căsuțe, iar pentru asta administrația a dat 200 de mii de lei. Proiectul este unic în țară.
Geanina Petrea, președintele Asociației TNR: „Ne dorim ca prin implementarea căsuţelor, ele să poată fi supravegheate mai de aproape, să se observe mai degrabă care pisici au nevoie de sterilizare sau de ce nu, chiar de intervenția medicului veterinar.”
Iar pe Bulevardul Regina Elisabeta, din zona Parcului Cișmigiu au dispărut 64 de arbori uscaţi, iar în locul lor au apărut 97 de copaci tineri - mesteceni aurii, ginkgo biloba, stejari sau arbori de gumă. Și asta pentru că, spun iniţiatorii, zona era mereu în bătaia soarelui. Pentru asta au primit de la primărie 500.000 de lei.
Teodora Ștefan, președintele organizației „Străzi pentru oameni”: „Pe bulevard erau 50 de grade măsurate pe asfalt, cu termometru special. Am ales soiurile cu un biolog, anul ăsta vrem să înscriem un proiect legat de Piața Revoluției, am vrea să facem acolo o oază de verdeață”.
Aşa a fost făcută şi oaza de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Theodor Burghele.
Primăria Capitalei alocă anul acesta 5 milioane de lei pentru proiecte iniţiate de cetățeni. Fiecare idee poate să primească cel mult un milion de lei. Înscrierile nu au început încă.