Programul "Casa Verde", anchetat de Parchet. Cum ar fi fost fraudată înscrierea

Ultima actualizare: 26-09-2019 13:56
instalare panouri fotovoltaice
Pro TV

Administrația Fondului pentru Mediu a sesizat Parchetul privind o posibilă fraudă la înscrierea în programul  prin care românii sunt încurajaţi să îşi monteze panouri fotovoltaice pe acoperiş, cu sprijin financiar de la stat

Administrația Fondului pentru Mediu a anunţat că  a suspendat în data de 10 septembrie 2019 înscrierile persoanelor fizice în programul „Casa Verde", iar după o serie de verificări, a sesizat Parchetul pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

Mai concret, există suspiciuni de fraudă privind înscrierile, în condiţiile în care jumătate din fonduri au fost rezervate din prima zi, în cele doar 6 ore şi jumătate cât a fost activ programul înainte să apară suspiciunile.

Unii instalatori de panouri au depus plângeri la Agenţia Fondului pentru Mediu şi Consiliul Concurenţei. Ei susţin că au fost folosite programe robot, prin care au fost introduse automat dosare, aşa că nu au avut drepturi egale.

Aplicaţia dedicată programului “Casa Verde fotovoltaice” a devenit funcţională la ora 10 dimineaţa, pe 10 septembrie. 6 ore şi jumătate mai târziu, a fost blocată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Şi asta pentru că în acest interval de timp, foarte scurt, în sistem au fost introduse nu mai puţin de 13.300 de cereri şi s-au rezervat aproape jumătate din fondurile disponibile.

Suspiciunile de fraudă au blocat însă total programul. Aşa că beneficiarii ar putea să fie nevoiţi să meargă din nou la instituţii pentru documente, deoarece unele dintre ele au valabilitate de nmai 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO