Ce pedeapsă riscă tânărul din Arad care a infectat mai multe femei cu HIV

Ultima actualizare: 26-09-2019 13:26

O descoperire terifiantă pune pe jar autorităţile din Arad. Mai multe tinere, inclusiv minore, ce au avut de-a face cu un bărbat de 30 de ani purtător al virusului HIV trebuie să-şi facă urgent analizele, înspăimântate de gândul că au fost contaminate.

Iar boala ar fi fost transmisă cu bună-ştiinţă de individ, susţin procurorii. Bărbatul este seropozitiv de la naştere, şi nu a suflat o vorbă despre asta partenerelor lui.

Cel mai recent dosar al tânărului se afla acum la inspectoratul de poliţie Arad, unde se verifică circumstanţele în care ar fi îmbolnăvit cu bună ştiinţă o tânără. În acelaşi timp însă, el este trimis în judecată, încă de anul trecut, după ce i-ar fi transmis virusul HIV unei fete care avea 17 ani, atunci când au început o relaţie.

Fata nu ştia că bărbatul este bolnav. Culmea, a fost pusă în gardă tocmai de fosta soţie a bărbatului, aşa că a mers să îşi facă analizele.

Doctorii i-au spus că era şi ea seropozitivă. După această veste, tânăra l-a dat în judecată. Faptele de care este acuzat bărbatul sunt considerate infracţiuni contra sănătăţii publice şi se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO