Prognoza meteo pana pe 6 octombrie. La ce trebuie sa ne asteptam in urmatoarea perioada

Toamna

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 23 septembrie -6 octombrie.

BANAT

In primele doua zile, temperatura in cursul zilei va fi usor scazuta fata de cea normala pentru ultima decada a lunii septembrie, in medie 20...21 de grade.

Temperaturile se vor situa peste cele obisnuite in zilele de 25 si 26 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24...25 de grade.

Ploi mai frecvente vor fi in intervalul 29 septembrie - 2 octombrie, in celelalte zile probabilitatea de ploaie fiind destul de redusa.

Citește și
viscol, nameti de zapada la Semenic, turisti blocati - 1
Experti rusi: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

CRISANA

Si aici, temperatura va fi usor mai scazuta decta cea obisnuita pentru aceasta perioada. Media se va situa sub valoarea de 19 grade Celsius.

O crestere de temperatura se anticipeaza pentru zilele de 25 si 26 septembrie, cand mediile de 22...23 de grade reprezinta valori mai mari decat cele inregistrate in mod obisnuit.

In privinta regimului termic al noptilor se asteapta variatii, de la nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale in rest si anume medii in jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de ridicata pe parcursul celor doua saptamani de anticipatie, totusi acestea vor fi mai frecvente si moderate cantitativ intre 29 septembrie si 1 octombrie.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu o vreme racoroasa, regimul termic din timpul zilei fiind caracterizat de valori sub cele normale ale perioadei, in medie de 16...17 grade.

O crestere de temperatura se anticipeaza in jurul datei de 26 septembrie, cand se vor inregistra valori de 22 de grade.

Pentru restul perioadei de prognoza, vor fi valori care vor oscila in jurul celor normale in aceasta perioada din an, cu medii la nivelul intregii regiuni de 18...20 de grade. In prima saptamana vor fi variatii destul de importante ale minimelor nocturne, apoi acestea vor fi apropiate de mediile multianuale.

Vor fi posibile ploi in mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare in 29 si 30 septembrie si 1 octombrie, cand vor fi moderate cantitativ.

MARAMURES

Temperatura maxima se va situa sub cea normala, inregistrandu-se valori de 16...17 grade.

O crestere de temperatura se anticipeaza in jurul datei de 26 septembrie, cand media de 21 de grade se va situa peste valorile obisnuite.

In privinta regimului termic al noptilor se astepta variatii, de la nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale in rest si anume medii de 9...11 grade.

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de ridicata pe parcursul celor doua saptamani de anticipatie, totusi acestea vor fi mai frecvente intre 28 septembrie si 1 octombrie, cand ar fi posibila si cumularea izolat a unor cantitati de apa mai insemnate.

MOLDOVA

In saptamana 23-29 septembrie vremea va fi in general racoroasa, cu maxime termice, in medie, de 16...17 grade.

O crestere de temperatura este prognozata pentru data de 26 septembrie, cand media de 20 de grade se apropie de norma termica a datei.

In saptamana 30 septembrie - 6 octombrie nu vor fi variatii termice importante, astfel ca maximele vor fi in medie de 18 grade, in jurul normei climatologice pentru aceasta perioada din an.

Noptile si diminetile vor fi racoroase in mare parte a intervalului de referinta, cu medii de 6...8 grade, o usoara crestere de temperatura fiind de asteptat in 30 septembrie – 1 octombrie, cand media regionala va fi de 10...11 grade.

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, cand local pot fi moderate cantitativ. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, pe suprafete restranse.

DOBROGEA

Temperaturile maxime, in medie de 20 de grade, vor caracteriza un regim termic apropiat de cel obisnuit al perioadei, iar in 26 si 29 septembrie chiar mai ridicat decat normal, cu o medie de 22 de grade.

In cazul minimelor nocturne, distributia raportata la valorile climatologic normale indica o abatere negativa, deci o vreme racoroasa pentru 25, 26 si 28 septembrie si medii in jurul normelor perioadei, respectiv 12...13 grade, in restul intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 30 septembrie si 1 octombrie.  

MUNTENIA

Ziua fi caracterizata de valori apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu 21...23 de grade, in medie.

Incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24...26 de grade, valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal.

Aceeasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si in cazul minimelor nocturne, care, cu 9...12 grade in medie, se vor situa in jurul valorilor mediate multianual.

Ploi mai frecvente se estimeaza a fi in jurul datei de 30 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusa.

OLTENIA

In timpul zilei se vor inregistra temperaturi apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu 21...23 de grade, in medie.

Incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va determina o valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal, in medie de 24...26 de grade.

Minimele noptii vor fi de 9...12 grade in medie, adica se vor situa in jurul valorilor mediate multianual.

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de redusa, cu exceptia zilelor de 30 septembrie si 1 octombrie, cand ploile se pot semnala local.

LA MUNTE

Valorile termice se vor mentine destul de scazute in primele zile, atat cele maxime, cu medii de 7...10 grade, cat si cele minime, cu 2...4 grade.

Apoi, o crestere usoara a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11...12 grade ziua si 4...6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal in aceasta perioada din an.

Probabilitatea pentru precipitatii se mentine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptand perioada 29 septembrie-1 octombrie cand ploi moderate cantitativ vor fi pe spatii mai extinse.

Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecator si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Prognoza meteo pana in decembrie. Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni
Prognoza meteo pana in decembrie. Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile pentru intervalul octombrie-decembrie 2013.

Experti rusi: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani
Experti rusi: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani

Iarna care bate la usa va fi una cu temperaturi negative record. Un val de ingheturi fara precedent va lovi Europa, avertizeaza cativa experti meteo rusi, citati de portalul www.utro.ru.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.