"Mulţi dintre noi credem că nu s-ar fi sinucis". Descoperirea anchetatorilor în casa soţilor Maleon

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Momente grele şi pline de durere la înmormântarea soţilor Maleon din Iaşi. Profesorul universitar în vârstă de 42 de ani şi soţia au fost conduşi pe ultimul drum de zeci de prieteni, colegi şi studenţi.

Cei doi au fost găsiţi fără suflare în casă, de un apropiat, în prima zi de Crăciun. Principala ipoteză este o dublă sinucidere, însă ce a putut duce la o asemenea decizie rămâne un mister. Cert e că femeia şi-ar fi luat prima viaţă. După câteva ore, a urmat-o soţul

Cu zeci de flori albe şi coroane au venit să-şi ia rămas bun cei care i-au cunoscut pe soţii Maleon. Printre rude, cadre universitare şi oameni de afaceri au fost prezenţi şi studenti.

Bogdan Maleon era profesor la Facultatea de Istorie, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, şi era foarte apropiat de tinerii care îi apreciau dăruirea şi pasiunea cu care îşi predă cursurile.

Student: "A fost o tragedie, ne-a uimit pe toţi, mai ales în seara de Crăciun. Era un om foarte serios, dar deschis cu noi, ţinea la glumă, dar avea acea ţinută, decentă, moralitate".

Profesorul avea în plan ca în anul următor să facă o reabilitare a faţadei Bibliotecii Centrale Universitare, unde era şi director din 2015. Vestea tragica i-a cutremurat însă pe toţi şi parcă nimănui nu-i vine să creadă că şi-a luat viaţa într-un asemenea mod, îndată după sinuciderea soţiei.

Emanuel Man, preşedinte Liga Studenţilor Universitatea Al. I. Cuza: "Ca profesor era foarte calm. Un monument de calmitate. Niciodată nu se enerva, ne pare tare rău, anul acesta plănuiam să refacem vechile efigii de pe bibliotecă, vechea stema a României Mari şi efigiile regilor Carol I şi Ferdinand, mulţi dintre noi credem că nu s-ar fi sinucis. Toată lumea îl ştia că un profesor exemplar".

Cei doi soţi nu au avut copii, iar părinţii lui Bogdan Maleon se prăpădiseră de mai mult timp.

În tot acest timp, procurorii continua cercetarille. În noaptea fatidică, spun surse din ancheta, cei doi se pregăteau să împodobească bradul de Crăciun, dovada fiind chiar ornamentele găsite într-una dintre camere.

Potrivit procurorilor, soţii Maleon ar fi consumat o cantitate însemnată de alcool în noaptea de Ajun. Spre dimineaţă, spun surse din anchetă, în jurul orei 6, femeia s-ar fi sinucis. După aproape trei ore, şi soţul ei şi-a luat viaţa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO