Profesorii îşi pot muta catedra în natură, astfel încât elevii să înţeleagă mai uşor materia

Dată publicare: 28-04-2021 17:49
Dată actualizare: 28-04-2021 20:17


De acum, orele de istorie, georgrafie ori biologie se vor face şi în deplasare, astfel încât elevii să înţeleagă mai uşor materia şi chiar să prindă drag de ea.

Profesorii îşi pot muta catedra în natură, cum ar fi în Munţii Făgăraş, iar cu ajutorul imaginilor transmise în direct de nişte drone să le arate copiilor ce este în jur. Acesta este un proiect inovator, numit ''Educatie pentru dezvoltare durabilă la înălțime'', prin care iniţiatorii îşi propun să facă orele interactive. Până acum, 400 de şcoli s-au arătat interesate.

În timpul orelor online, elevii pot vedea şi diferite experimente şi pot discuta cu specialiştii pe care profesorii îi au alături.

Şi capitolul despre luptele dintre daci şi romani s-a dovedit interesant pentru elevii de clasa a 7-a şi a 8-a din şcolile din Hunedoara, unde s-a derulat proiectul pilot. Lecţia de istorie a fost ținută în direct de la trofeul lui Traian de la Adamclisi.

Profesor de istorie: ''Am gândit un meci de fotbal dintre daci şi romani. Eram la locul în care e construit trofeul lui Traian, iar ei erau în cetăţile dacice şi am gândit acest conţinut istoric de lupte daco-romane ca un fel de pase dintre mine către ei despre luptele dintre Decebal şi Traian''.

Iar la geografie, ora despre Subcarpații de Curbură a fost prezentată de un profesor care şi-a mutat catedra în mijlocul naturii.

Marius Toader, inițiator de proiect: ”Ceea ce ne propunem e ca în această primăvară, în cele opt săptămâni de şcoală rămase până la vacanţa de vară, să facem câte o lecţie. Prima va fi de la Sfântul Gheorghe din Delta Dunării şi priveşte apa şi calitatea apei şi vărsarea Dunării. Alte lecţii din Maramureş Moldova Oltentia şi din Baia Mare despre inegalităţi scoiale şi vom filma cu drona cea mai mică școală din România”.

Potrivit proiectului, profesorii îşi aleg lecţiile din programa şcolară care merită mutată în aer liber, iar specialiştii în imagine şi creatorii de conţinut gândesc experimente şi jocuri pentru elevi.

Prima lecţie va fi transmisă live pentru sute de elevi pe 6 mai, direct pe Youtube. Aşa că, tot ce trebuie să facă un profesor este să afle datele de conectare, iar la clasă să aibă internet, un laptop, un monitor sau un proiector şi nişte boxe bune. După lecţia live însă, materialul va fi disponibil online şi orice cadru didactic va avea acces la planul lecţiei şi la materialele video.


VIDEO PROTVPLUS.RO