Profesor arestat la domiciliu pentru ca ar fi luat mita cat salariul minim pe economie. De cate ori ar fi primit spaga


Ultimul update: Sambata 03 Iunie 2017 07:08
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2017 21:42
Categorie: Stiri actuale

Un profesor de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau a fost arestat la domiciliu, miercuri, pentru noua infractiuni de luare de mita.

Dascalul este acuzat de anchetatori ca, in ultimele doua luni, a primit diverse sume de bani de la studenti, masteranzi sau profesori din invatamantul preuniversitar pentru a-i ajuta la promovarea unor examene, informeaza news.ro.

Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau: ”Din coroborarea probelor administrate in cauza pana in prezent, s-a retinut ca, in perioada 4 aprilie – 30 mai 2017, inculpatul Lupu Costica, cadru didactic universitar la Universitatea Vasile Alecsandri Bacau, a primit diverse sume de bani si bunuri materiale de la mai multe persoane, respectiv studenti, masteranzi, cadre didactice din invatamantul preuniversitar, in vederea facilitarii obtinerii de catre acestea a unor rezultate satisfacatoare la examene, respectiv pentru obtinerea gradului I in invatamantul preuniversitar.”

Atat Costica Lupu cat si o studenta de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” au fost retinuti, miercuri, de catre procurori, pentru luare, respectiv dare de mita.

Femeia este acuzata ca i-a dat profesorului universitar, pe 30 mai, suma de 1.450 de lei ”in vederea facilitarii promovarii examenului de licenta”.

Procurorii au mers in instanta cu propunerea de arestare preventiva a lui Costica Lupu, judecatorii luand decizia arestului la domiciliu pentru profesorul universitar.

VIDEO PROTVPLUS.RO