Profesoara din Neamt care si-a transat sotul, apoi l-a aruncat la pubela, si-a aflat pedeapsa. Detalii din dosar

Ultima actualizare: 06-04-2017 07:08

Fosta profesoara de geografie din judetul Neamt, care in urma cu aproape 2 ani si-a ucis cu cruzime sotul, in varsta de 69 de ani, a fost condamnata definitiv. Trupul barbatului a fost gasit intr-o pubela.

Pentru omor calificat si profanare de cadavre, judecatorii Curtii de Apel Bacau au decis ca femeia sa-si petreaca urmatorii 17 ani si 8 luni dupa gratii.

Prima condamnare a avut loc in octombrie 2016. Atunci, judecatorii de la Tribunalul Neamt au condamnat-o la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru violenta domestica, raportat la infractiunea de omor si profanare de cadavre.

S-a facut insa apel, iar cazul a fost mutat la Curtea de Apel Bacau. Judecatorii de aici au schimbat incadrarea juridica si au marit pedeapsa la 17 ani si 8 luni de inchisoare.

Pe langa asta, femeia de 67 de ani mai trebuie sa plateasca daune de 40.000 de euro si 20.000 de lei, despagubiri civile copiilor victimei.

Teribila crima a avut loc in noaptea de 13 spre 14 septembrie 2015. Magistratii au tinut seama de faptul ca aceasta crima a fost savarsita cu o cruzime deosebita.

Cadavrul victimei a fost gasit in niste saci intr-o pubela, intr-o alta localitate. Momentul in care sotia abandona sacii a fost surprins de camerele de supraveghere. In ciuda dovezilor covarsitoare, profesoara nu a recunoscut crima.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO