Profesoară de engleză din Oradea, cercetată penal pentru că a refuzat să poarte masca

Ultima actualizare: 03-11-2020 16:13
masca de protectie
Getty

O profesoară de engleză din Oradea este cercetată de procurori pentru că nu ar fi purtat mască la ore, dar ar fi instigat și alți elevi și profesori să nu se protejeze.

Femeia ar fi refuzat să poarte masca încă de la începutul anului școlar, în septembrie.

Profesoara predă la Şcoala Gimnazială "Dacia" din Oradea şi la şcoala din Bulz și este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, preluat de Agerpres.

„De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat", au precizat procurorii.

Femeia i-ar fi instigat şi pe alţi dascăli, dar şi părinţi şi elevi, să nu se protejeze, arată sursa citată.

"De asemenea, numita X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză", au mai transmis procurorii.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Bihor, Virgil Blage, a declarat că inspectoratul a reclamat-o la poliţie pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la debutul anului şcolar. Nu ar fi nici singurul cadru didactic care s-ar fi comportat așa.

„Nu este singurul caz, pentru că în aceeaşi perioadă, concomitent, am semnalat şi situaţia profesorului de la Liceul sportiv care a protestat împotriva purtării măştii de protecţie. Sesizările au fost depuse la o zi sau două diferenţă. Dar văd că în cazul doamnei profesoare acuma s-a hotărât să se deschidă dosarul. Doamna este profesoară de limba engleză. După cum ştim, are trei copii, din care doi au refuzat să poarte mască, instigaţi fiind de mama lor", a declarat Virgil Blage.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO