DNA a cerut aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru Cristian David. Este acuzat de luare de mita

Ultima actualizare: 13-11-2014 07:06

Procurorii anticoruptie cer incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Cristian David. Fostul ministru al Internelor si reformei administrative este banuit de luare de mita si spalare de bani.

 Ar fi primit 500 de mii de euro ca sa aranjeze emiterea unui titlu de proprietate pentru 15 hectare de teren, la marginea orasului Buzau. Solicitarea pentru demararea urmaririi penale a fost trimisa, asa cum cere legea, presedintelui Traian Basescu.

 Procurorii anticoruptie spun ca fostul ministru Cristian David ar fi cerut 500 de mii de euro mita in aprilie 2007 de la o persoana care avea interese imobiliare in judetul Buzau. Banii ar fi ajuns la ministrul Administratiei si Internelor din acea vreme, un an mai tarziu, pe 1 februarie 2008.

David, sustin anchetatorii, ar fi trebuit sa aranjeze la nivelul prefecturii ca 150 de mii de metri patrati de teren intravilan din Buzau sa ajunga la cel care i-ar fi dat banii.

Titlul de proprietate a fost emis de o comisie judeteana din care face parte si prefectul judetului. Cel care ocupa aceasta functie in 2007 spune ca nu stie sa fi fost vreo intelegere.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Cristian David de luare de mita si spalare de bani. A doua acuzatie este legata de modul in care el ar fi ascuns jumatatea de milion de euro, drept mita. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO