Politistii acuzati ca au incercat sa musamalizeze accidentul unui coleg vor ajutorul DNA. Ce i-au cerut judecatorului
Politistii suspectati ca ar fi incercat sa musamalizeze un accident rutier, provocat chiar de unul dintre ofiterii de la Brigada Rutiera a Capitalei, cer ajutorul DNA.
Ofiterii si subofiterii spun ca nu au incredere in actualul procuror de caz, pe care il acuza de abuz si razbunare. Pana una alta, Tribunalul Bucuresti va decide in urmatoarele zile daca respectivii vor fi arestati sau raman in libertate.
Accidentul s-a produs pe data de 8 iunie, cand Maghiari a lovit o femeie pe trecerea de pietoni din apropierea fantanii Miorita, din Capitala. Maghiari a spus ca nu a vazut femeia. Lucrurile s-au complicat atunci cand el ar fi incercat sa o convinga pe femeie sa spuna la ancheta ca nu a fost victima unui accident rutier, ci victima unui accident de munca. Mai mult, la Spitalul Elias, acolo unde chiar el a dus-o pe femeie, Maghiari a spus ca aceasta ar fi bona copilului lui si ca ar fi cazut de pe terasa sau de pe o schela.
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Pana la urma, lucrurile au iesit la lumina si s-a constatat ca a fost vorba, de fapt, de un accident de circulatie, iar intre timp au intrat pe fir si ofiteri si subofiteri de la Sectia 2 Politie - cei care au incercat sa acrediteze ideea ca este vorba despre un accident de munca - si lucrurile au luat o alta intosatura in momentul in care procurorii au ajuns la concluzia ca politistii - colegii lui Maghiari - au incercat sa musamalizeze acest dosar.
In urma cu doua saptamani, cei opt suspecti au fost retinuti, insa judecatorii nu i-au arestat preventiv, pe motiv ca probele cu care au venit procurorii ar fi neconcludente si ca suspiciunile de favorizare a infractorilor si de fals nu ar fi altceva decat simple speculatii.
Pana sa faca orice declaratie prin care sa isi clameze nevinovatia, politistii au lansat o propunere, joi, chiar in sala de judecata: daca tot e sa fie acuzati de coruptie, macar sa fie anchetati de DNA. In procurorul de caz nu au incredere, pentru ca il acuza de abuz si razbunare.
De partea ofiterilor si subofiterilor este si sindicatul politistilor, care insista ca cei opt suspecti sa ii faca plangere penala procurorului de caz.
Pana sa se decida daca ancheta va fi sau nu preluata de DNA, judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti si-a luat un ragaz pana marti sa decida daca ii trimite sau nu in spatele gratiilor pe suspectii in uniforma.