Procurorii au interceptat-o pe mama lui Vlad Pascu în timp ce încerca să influențeze martorii să nu-l „toarne” pe fiul ei

×
Codul embed a fost copiat

Mama lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis luna trecută doi studenți cu mașina și a rănit alți trei în stațiunea 2 Mai, a fost arestată vineri după-amiază. Anchetatorii susțin că femeia ar fi amenințat martorii din dosarul fiului său.

Și tatăl tânărului s-a ales joi cu 2 dosare penale. Unul dintre ele după ce era să intre cu motocicleta în mai mulți jurnaliști.

Vlad Pascu, arestat deja pentru accidentul pe care l-a produs, a fost audiat acum de procurorii DIICOT, mai multe ore, într-un nou dosar, cel de trafic de droguri, alături de alte persoane.

Reporter: Vlad, ești conștient de ce ai făcut?

Vlad Pascu: „Sunt conștient”.

Citește și
miruna pascu
Avocatul mamei lui Vlad Pascu: Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. E o situaţie dramatică pentru toată familia
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Reporter: Îți asumi responsabilitatea? Faptul că ai nenorocit atâtea vieți cum ți se pare?

Vlad Pascu: „Îmi pare foarte rău pentru cele întâmplate”.

Reporter: Și în afară de părerile de rău?

Vlad Pascu: „Nu am ce să spun ca să pot să ajut cu ceva”.

La audieri a fost adusă și mama lui Vlad Pascu. Ea este acuzată că ar fi încercat să influențeze mai mulți martori pe care i-ar fi amenințat să nu dea declarații împotriva tânărului arestat deja pentru ucidere din culpă.

După mai multe ore de audieri, femeia a fost reținută pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

Și tatăl lui Vlad Pascu a fost la DIICOT pentru a da informații în legatură cu petrecerile găzduite de fiul său în care s-ar fi consumat droguri. A fost zâmbitor până a intrat în birorurile procurorilor.

A aflat apoi că este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce locuința i-a fost percheziționată.

Mihai Pascu este cercetat acum sub control judiciar. La plecarea din sediul DIICOT, el a refuzat să vorbească despre fiul său, a urcat pe scuter și a pornit în forță, fără să îi pese că dă peste jurnaliști.

Incidentul a dus la deschiderea unui dosar alt penal pe numele său de către Brigada de Poliție Rutieră. Bărbatul a fost adus la audieri și apoi la sediul DIICOT unde a avut loc întâmplarea - pentru cercetări la fața locului. El este acuzat de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Reținut în același dosar privind traficul de droguri a fost și Tudor Duma, zis „Maru”, care ar face parte din cercul de prieteni a lui Vlad Pascu.

La fel și alți doi suspecți, frați, despre care se crede că i-ar fi aprovizionat cu droguri pe Vlad Pascu și Tudor Duma.

Vlad Pascu a mai fost prins cu droguri pentru consum de două ori până acum. Prima oară, în adolescență, dar pentru că nu avea vârsta legală nu a fost pus sub acuzare.

Iar anul trecut, procurorii au decis să renunțe la urmărea lui penală, pe motiv că avea asupra lui o cantitate prea mică de substanțe interzise și că nu merită ca statul să cheltuiască bani pentru un asemenea dosar.

Mai puțin de trei ore a durat procesul în care procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a Mirunei Pascu, mama lui Vlad Pascu, și deliberările până în momentul în care judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a hotărât să emită un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele mamei.

Mama sa a ajuns să fie acuzată de infracțiuni împotriva intereselor justiției, după ce procurorii DIICOT au monitorizat-o, i-au interceptat convorbirile telefonice și ar fi aflat că încearcă să influențeze martorii, să-i determine să nu vorbească despre implicațiile lui Vlad Pascu în lumea drogurilor, nu doar a consumatorilor, ci și a traficanților.

După ce a fost reținută pentru 24 de ore s-a obținut arestarea ei preventivă, iar printre probele cu care judecătorul a luat această decizie se numără și foarte multe interceptări ale unor discuții telefonice extrem de sugestive din punct de vedere al acuzării și care au fost acceptate ca probe importante, motiv pentru care în următoarele cel puțin 30 de zile Miruna Pascu va rămâne în spatele gratiilor.

Ea are dreptul să facă o contestație la Curtea de Apel București.

O altă procedură similară a debutat vineri după-amiază, tot în camera judecătorului pentru drepturi și libertăți. Procurorii DIICOT, care au demarat această operațiune denumită Hydra, încearcă să obțină arestarea preventivă și a principalilor furnizori de droguri ai lui Vlad Pascu. Este vorba despre Tudor Duma, unul dintre tinerii care erau în anturajul lui Vlad Pascu, dar și doi frați din sectorul 4 al Capitalei care ar fi fost monitorizați în această perioadă pentru ca procurorii DIICOT, care deja îl cercetau pe Vlad Pascu pentru acele droguri găsite în mașina lui, înainte de producerea tragediei, au încercat să lămurească ițele acestei povești, astfel reușind să ajungă la cei trei furnizori. Anchetatorii spun că nu sunt toți pentru că Vlad Pascu este cel care ar fi organizat numeroase petreceri în casa tatălui său, acolo unde ar fi abadonat de tată, dar și de mamă, cei doi fiind despărțiți.

La aceste petreceri, Vlad Pascu ar fi asigurat invitaților săi droguri de risc și droguri de mare risc, motiv pentru care procurorii au început urmărirea penală împotriva lui, ba chiar au pus în mișcare acțiunea penală și l-au transformat în inculpat, el fiind acuzat de trafic de droguri în varianta punerii locuinței la dispoziție pentru consum de stupefiante.

În urma perchezițiilor de joi, tatăl lui Vlad Pascu s-a ales cu un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În casa lui ar fi fost găsite 73 de cartușe de vânătoare, considerate muniție letală, pentru care nu ar mai fi avut dreptul de deținere de acum 7 ani. Iar în ceea ce privește incidentul provocat la plecarea de la sediul DIICOT, cel în care era la un pas să rănească jurnaliștii, Brigada Poliției Rutiere a deschis un dosar penal în care deocamdată se fac cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă și pentru părăsirea locului accidentului. Acesta a fost adus de cei de la Rutieră la locul faptei pentru a explica tot ceea ce s-a întâmplat, dar există voci oficiale care afirmă că, atâta vreme cât niciuna dintre persoanele care se simt lezate, afectate de gestul acestuia nu depune o plângere împotriva bărbatului, din punct de vedere penal ancheta nu poate să evolueze. Așa cum Mihai Pascu nu poate fi nici măcar amendat, afirmă aceleași surse oficiale, pentru o eventuală abatere de la Codul Rutier pentru că, spun sursele, potrivit legislației românești, o asemenea abatere trebuie constatată în mod direct de agentul de la circulație și că imaginile în care au fost surprinse gesturile nu sunt suficiente.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
Citește și...
REFERAT procurori. Prietena lui Vlad Pascu: Fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină, după care se urca pe acoperiș și plângea
REFERAT procurori. Prietena lui Vlad Pascu: Fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină, după care se urca pe acoperiș și plângea

Prietena lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care a produs tragedia din localitatea 2 Mai, le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente.

Avocatul mamei lui Vlad Pascu: Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. E o situaţie dramatică pentru toată familia
Avocatul mamei lui Vlad Pascu: Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. E o situaţie dramatică pentru toată familia

Apărătorul Mirunei Pascu, mama lui Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, a declarat vineri că femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Recomandări
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe

229 de oameni au trăit momente de groază în avionul cu care zburau către Singapore când acesta a fost lovit de turbulențe severe.  

”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal
”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal

Eforturile pentru reducerea deficitului bugetar vor duce la ”un război distribuţional în societate, cine să contribuie, cu cât? Între patroni şi salariaţi”, a declarat marți Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul
Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul

Cântăreața Xonia, oprită de polițiști în trafic anul trecut, nu era drogată, așa cum arăta testul inițial. Aceasta este concluzia legiștilor, care au contrazis astfel drugtestul agenților de la Rutieră, care indicase un posibil consum de cocaină.