Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile RCS-RDS. Fostul administrator Ioan Bendei, pus sub control judiciar


Ultimul update: Sambata 10 Iunie 2017 06:37
Data publicarii: Miercuri 07 Iunie 2017 16:04
Categorie: Stiri actuale
dna stiri

Procurorii DNA au anuntat intr-un comunicat de presa ca fostul administrator al RCS-RDS, Ioan Bendei, va fi pus sub control judiciar pe o durata de 60 de zile.

El este acuzat de dare de mita si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, "in vederea confiscarii speciale, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale BODU SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei)." - se mai arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Anterior, in aceeasi cauza, DNA a dispus urmarirea penala fata de fostul sef al LPF Mitica Dradomir, si Ioan Bendei, fost administraor la RCS.

"In perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al SC RCS & RDS SA, in scopul atat de a indeplini cat si de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu precum si de a indeplini acte contrare acestora.

Banii respectivi, au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, incheiat la data de 08.04.2008 intre L.P.F. si consortiul constituit din doua societati comerciale, printre care si societatea administrata de suspectul Bendei Ioan.

Aceasta suma de bani a fost disimulata ulterior, sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune incheiat intre SC Bodu SRL (controlata de inculpatul Dumitru Dragomir) si compania de televiziune prin cablu." - se arata in comunicatul DNA.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO