Procesul in care Mircea Basescu e acuzat de trafic de influenta a inceput. Ce le-a spus fratele presedintelui judecatorilor

14-11-2014 13:06


Procesul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta a inceput, vineri dimineata, la Tribunalul Constanta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, fratele presedintelui este suspectat ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial. In schimb, el ar fi promis ca il scapa pe interlop de inchisoare. In acelasi dosar este judecat si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Procesul lui Mircea Basescu a inceput la Constanta, dupa ce magistratii Curtii de Apel au respins contestatia formulata de avocatul acestuia.

Fratele presedintelui a cerut restituirea dosarului la DNA pentru reluarea urmarii penale, dar judecatorii au decis ca probele administrate de procurori sunt legale si temeinice.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv si este acuzat ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scapa pe interlop de ani grei de inchisoare.

Fratele presedintelui a spus in fata judecatorilor ca timp de cinci luni el nu a putut sa spuna si varianta lui asupra acuzatiilor care i se aduc.

In schimb, Marian Capatana a sustinut ca invinurile sunt reale si a recunoscut probele din dosar, insa suma despre care vorbeste este mai mica: de 100.000 de euro, si nu de 350.000 de euro, cat scrie in rechizitoriu.

VIDEO PROTVPLUS.RO