“In fiecare seara este o provocare sa iesi din casa” se plang peste o mie de bucuresteni care locuiesc in Sectorul 2 al Capitalei, la doi pasi de Piata Obor!

In zona lor de aproape doua luni stalpii de iluminat public nu mai functioneaza. Asa ca nimeni nu pleaca de acasa fara lanterna. In plus, la adapostul intunericului, hotii isi fac aparitia tot mai des. Oamenii spun ca au facut sesizari peste sesizari la primarie si la compania care furnizeaza energie electrica, dar pana acum nicio schimbare.

Problemele au inceput in luna decembrie, anul trecut. 16 stalpi de iluminat stradal, dispusi in fata a 5 blocuri, nu mai functioneaza de atunci.

Locatar: "De pe 18 decembrie suntem fara lumina. S-a facut interventie la Luxten, Luxtenul ne-a trimis la Enel, Enelul zice inapoi la Luxten. S-a luat legatura, este un cablu intrerupt."

Si in iarna anului 2014, se plang oamenii, au avut aceeasi problema.

Locatar: "7 luni de zile am stat fara curent electric, tot asa intuneric. Au spus tot la fel ca este un cablu intrerupt undeva aici cand a sapat un excavator. Nu a fost adevarat, n-a fost niciun cablu, o singura rezistenta era la un stalp."

Locatarii din zona spun ca de cand drumul e in bezna se tem pentru siguranta lor.

"Tot timpul cand se intampla asta avem probleme cu spargerile de masini, de apartamente, ajungem sa credem ca e o chestie intentioanta." marturiseste un om.

"Am avut tentativa de spargere acum 2 zile." spune un altul.

In plus, e dificil si pentru echipajele de la salvare ori pompieri sa ajunga la timp la interventie, deoarece nu vad numarul blocului sau al strazii.

In total, cei care locuiesc in aceasta zona spun ca au facut sute de sesizari catre Primaria Capitalei in vederea rezolvarii problemei ilumatului stradal. Vorbim despre trei strazi din Sectorul 2: Aleea Avrig, Strada pictor Obedeanu si Ziduri Mosi. Si pentru ca hotii speculeaza aceasta problema, politistii au montat pe unul dintre blocuri o camera de luat vederi cu infrarosu.

Reporter: “Vad ca dumneavoastra v-ati echipat, aveti in mana o lanterna.”
Locatari: “Toata lumea are lanterna. Altel nu se poate iesi in parcare.”

Pe langa lanternele, care au devenit nelipsite, cei care locuiesc la parter au montat in fata ferestrelor si la intrarea in scara si reflectoare cu senzori de miscare.