La miezul nopții, preoții din toate bisericile ortodoxe au chemat credincioșii să primească lumină. A fost o seară a bucuriei și a darului. Primim și dăruim lumină!

PRO TV a transmis slujba de Înviere de la Mănăstirea Antim.

Mănăstirea Antim este una dintre cele mai vechi și mai frumoase mănăstiri din București. Acolo s-a aflat Alex Dima, care a transmis, în direct, Slujba de Înviere. A fost o seară a bucuriei. Primul cuvânt pe care Isus Hristos îl adresează femeilor mironosițe, imediat după înviere, este „Bucurați-vă!”.

A fost, însă, o bucurie ușor amară, pentru că, la granițele țării noastre, este război. Pe de altă parte, ca un paradox, a fost și o seară a păcii.

Un alt mesaj pe care Isus îl transmite în seara de Înviere apostolilor săi este „Pace vouă!”. Este cu adevărat o seară a păcii, în care cuvântul „Pace” este rostit de 32 de ori. Prin urmare, cei care au gândit această liturghie știau foarte bine ce înseamnă pace.

Ar fi bine dacă am înțelege și noi și am trăi mai mult sensul acestui cuvânt și ne-am bucura de pace. Prin urmare, faceți pace cu voi, faceți pace cu cei dragi, pentru a vă putea bucura de Înviere.

Fiți lumină acolo unde sunteți!