Reactia Printului Paul dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu. Printesa Lia catre Truica: "Paul este un bun coechipier"
Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sambata plasarea in arest la domiciliu a printului Paul, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa. Decizia nu este definitiva, procurorii putand face contestatie.
Judecatorii Curtii de Apel Brasov au decis samabata sa-l trimita pe Printul Paul de Romania in arest la domiciliu. Procurorii DNA il acuza ca alaturi de oameni cu influenta a prejudiciat statul roman cu aproape 136 de milioane de euro prin retrocedari de terenuri. In acelasi dosar, in arest la domiciliu, au fost plasati si omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu.
"Normal ca sunt un pic mai relaxat acum. E normal, ca s-a intamplat ce s-a intamplat din cauza ca am facut plangere penala. Se va vedea ca nu sunt vinovat deloc. (...) Nu am avut nimic de la ei, nu am primit nimic de la ei, niciun pamant, niciun hectar, nimic", a declarant Printul Paul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printul Paul a asteptat sambata cu sufletul la gura decizia judecatorilor brasoveni. Obisnuit cu luxul, vineri seara a fost nevoit sa doarma intr-o celula din arestul IPJ Brasov dupa ce procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore. Sambata au cerut arestarea preventiva pentru 30 de zile insa instanta a decis ca e suficient arestul la domiciliu.
Mircea Andrei, avocat: Pentru 30 de zile nu mai facem contestatie. Deci arestam cumva pagubasul pentru ca acum el este pagubasul in acest caz
Reporter: Dar a luat 4 milioane de euro
Mircea Andrei, avocat: Pai a luat dar acum 11 ani cand a cedat drepturile litigioase
De la instanta, Paul de Romania s-a dus la sediul politiei sa ii fie comunicate conditiile arestului, apoi a plecat acasa unde il astepta sotia sa. Numele printesei Lia apare de asemenea in referatul anchetatorilor, aceasta fiind interceptata in timp ce il asigura pe Remus Truica la telefon ca sotul ei e "un bun coechipier".
Interceptare telefonica:
Truica: Printesa! Buna ziua! Ce faceti?
Lia: Foarte bine, astept cu nerabdare sa impartasim niste... (?) bune, dar cred ca motivul pentru care Paul te-a sunat a fost sa te instiinteze ca, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi in fundal, Paul este un bun coechipier!
Truica: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul asta!
Printesa Lia a tinut sa faca o precizare dupa ce a aflat ca sotul ei vine acasa."El, noi urma sa primim contactele unor cumparatori onesti, legitimi si seriosi si asta era scopul nostru. Si eram dispusi sa impartim cu potentialii cumparatori daca am fi castigat”, a sustinut ea.
Printul Paul de Romania e acuzat de DNA de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu. Anchetatorii scriu ca Printul Paul, viza averea casei regale, proprietati de aproximativ 500 de milioane de euro, pe care nici macar Regele Mihai nu le-a revendicat.
"Incepand din anul 2006, inculpatul Al Romaniei Paul Philipe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional (intre care inculpatii Rosu Robert, Marcovici Andrei Marius, Mateescu Lucian, Andronic Dan) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara" se arata in referatul de arestare al procurorilor.