Calin Popescu Tariceanu nu se teme de condamnare in dosarul in care e acuzat de marturie mincinoasa: "Nu inteleg acuzatiile!"

14-03-2017 07:29


Calin Popescu Tariceanu nu se teme ca ar putea fi condamnat in procesul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

La prima infatisare, presedintele Senatului a cerut sa fie judecat in procedura obisnuita chiar daca asta il face sa piarda privilegiul de a risca o pedeapsa mai mica.

Prima declaratie, o va da insa peste o luna, apoi va trebui sa se confrunte cu martorii de seama ai acuzarii, printre care a patra sa sotie, dar si fostul premier, Victor Ponta.

Calin Popescu Tariceanu a pledat  nevinovat si a spus ca nu intelege acuzatiile. De aceea a acceptat a dea o declaratie peste o luna.

Calin Popescu Tariceanu: “Avand in vedere ca astazi nu am putut sa fiu audiat, daca o sa aveti rabdarea necesara o sa explic la audiere, dar prefer ca justitia sa se faca in sala de judecata si nu televizata.”

Un magistrat i-a citit rechizitoriul pe baza caruia va fi judecat, iar presedintele completului i-a cerut sa spuna daca nu ar prefera un proces rapid.

Judecator: Recunoasteti acuzatiile beneficiind de reducerea pedepsei cu o treime?
C. P. Tariceanu: Nu recunosc si nu inteleg acuzatiile! Ca atare, doresc judecata pe drept comun.

Soarta lui Calin Popescu Tariceanu depinde in mare masura de declaratiile celor care la un moment dat i-au fost mai mult sau mai putin apropiati si care l-au contrazis. Printre ei, fosta sotie Ioana Valmar, Victor Ponta, Serban Mihailescu si Mihnea Constantinescu, sunt cei care l-au transformat pe presedintele senatului intr-un inculpat obisnuit.

Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca ar fi ascuns legaturile sale cu grupul oamenilor de afaceri care au pus mana la cererea printului Paul al Romaniei pe fosta Ferma Regala Baneasa si o parte din padurea de la Snagov. Procurorii sustin ca prin declaratiile sale de martor Tariceanu i-ar fi favorizat pe artizanii retrocedarii Tal Silberstein si Remus Truica.

Acum seful Senatului risca doua pedepse: una de trei ani de inchisoare, alta de cinci ani. Iar omul de afaceri Remus Truica, printul Paul, Tal Silberstein si alte 19 persoane au fost trimisi in judecata intr-un dosar separat in care se vorbeste despre un prejudiciu de 135 de milioane de euro.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO