Primul hotel inaugurat în România în plină criză COVID. Ministrul Muncii a devenit recepționer timp de o oră

Ultima actualizare: 22-06-2020 20:24

Primul hotel inaugurat în România, în plină criză COVID, s-a deschis în această seară în capitală. Ministrul Muncii a vrut să vadă, cu această ocazie ce înseamnă meseria de recepţioner şi timp de o oră a stat la pupitru.

De la începerea pandemiei şi până astăzi industria hotelieră a pierdut 100.000 de oameni. Însă reprezentanţii patronatului şi ministrul muncii nu exclud înăsprirea restricţiilor pentru acest domeniu, dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească.

Noul hotel are 33 de angajaţi. Cei mai mulţi dintre ei au fost selectaţi înainte de institurea stării de urgenţă. Există însă şi oameni angajaţi în plină pandemie. Adrian este barman şi înainte să lucreze pentru acest hotel, de patru stele, a fost pe vapoarele care fac croaziere internaţionale pe Dunăre.

Şeful patronatului hotelurilor din România spune că responsabilitatea este maximă în domeniul horeca şi că introducerea unor noi restricţii ar afecat grav mediul de afaceri.

Călin Ile, Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: "Un lockdown acum ne-ar pune complet pe butuci. Oamenii trebuie să înţeleagă că responsabilitatea este şi la ei şi ar trebui ca sancţiunile să fie aşa cum le-am propus noi, ca la fumători. Atunci când îl prinzi că nu respectă îl amendezi şi pe hotelier dar şi pe fumător”.

Primul client al hotelului a fost cazat chiar de către ministrul muncii. Violeta Alexandru a vrut să vadă ce înseamnă meseria de recepţioner şi cum ar trebui să se desfăşoare în siguranţă.

Violetă Alexandru, Ministrul muncii: "Eu am venit aici să mulţumesc angajaţilor că-şi continuă activitatea şi patronului că a avut curajul să deschidă acest hotel”.

Siguranţa oamenilor primează în faţa oricărui interes economic şi de aceea ministrul muncii trage un semnal de alarmă că numărul tot mai mare de infectări ar putea readuce restricţii .

Violetă Alexandru: ”Suntem foarte atenţi cu numărul cazurilor. Responsabilitatea e individuală. Și în măsura în care situaţia o impune guvernul Orban nu va ezita să ia măsurile necesare„.

Şi în staţiunea Păltiniş de lângă Sibiu reprezentanţii unui hotel nou, deschis înainte de pandemie, au angajat oamenii veniţi şi din alte domenii. Anca, spre exemplu, a fost înainte coregraf.

Anca fost coregraf: ”Industria hotelieră a pierdut în ultimele 3 luni aproximativ 100,000 de oameni. Cu excepţia Litoralului, unde se fac angajări sezoniere, în restul ţării asistăm la o criză de personal fără precedent”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO