Primele teste la metroul din Drumul Taberei. Când va fi pusă în funcțiune Magistrala 5

Ultima actualizare: 22-06-2020 07:33

La opt ani după începerea lucrărilor, au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5. Ultimul termen avansat de autorități pentru punerea în funcțiune este ”la sfârșitul verii”.

 

Club Feroviar a publicat imagini cu primele trenuri care circulă, fără călători, pe noua magistrală, iar testele la metroul din Drumul Taberei le dau speranțe bucureștenilor din zona de vest a orașului.

Pe înregistrările video se poate vedea cum trenurile chiar circulă pe șinele nou montate în subteranele Bucureștiului.

 

Acum, deja s-a făcut ceva concret, palpabil, spre deosebire de promisiunile politicienilor făcute în ultimii opt ani de zile, mai arată sursa citată.

Construcția Magistralei 5 de metrou a avut o istorie tumultuoasă. Începute în forță în 2012, lucrările s-au oprit brusc un an mai târziu, din cauză că premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a decis să taie drastic fondurile alocate acestui proiect de investiții.

Așa că panourile prin care bucureștenii erau anunțați că ”Peste trei ani aici va fi noua ta stație de metrou” au rămas fără obiect.

 

Gata ”până la sfârșitul verii”

 

Pe 28 mai, oficialii Metrorex au anunțat că Magistrala 5 va fi gata ”până la sfârșitul verii”.

Declarația a fost făcută atunci de Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: ,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.

Acum, că au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, rămâne de văzut care va fi noul termen pentru punerea în funcțiune.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO