PSD acuză Guvernul că manipulează pandemia. ”Moțiunea de cenzură le va fi fatală”

Ultima actualizare: 21-06-2020 13:42
Orban
Inquam Photos / George Calin

Moțiunea de cenzură pe care Partidul Social Democrat o va depune ”va fi fatală” Guvernului, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care acuză PNL că a instaurat ”starea de haos” în România.

Acesta susţine că atitudinea Guvernului, care doar a informat Parlamentul cu privire la prelungirea stării de alertă, fără a cere încuviinţarea acesteia, va avea drept consecinţă moţiunea de cenzură. 

”Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală”, spune Romașcanu.

Social-democraţii acuză ca guvernul a luat astfel de decizii „ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare. Romaşcanu a mai afirmat că legea referitoare la starea de alertă va fi amendată astfel încât prelungirea stării de alertă să nu mai poată fi făcută fără acordul Parlamentului. 

„De ce credem noi că se întâmplă toate aceste manipulări şi ascunderi ale adevărului? Pentru că firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru două stări de alertă, probabil, nu? Sau pentru că ştiu că după starea de alertă urmează o moţiune de cenzură care a duce la căderea Guvernului sau pentru că au luat decizii disproporţionate, în starea de urgenţă, care au dus la prăbuşirea economiei. (...) Şi, nu în ultimul rând, ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni ” a mai afirmat Lucian Romaşcanu. 

Reprezentantul PSD a acuzat Guvernul că ”ascunde sau manipulează adevărul legat de pandemia cu COVID, insistent şi cu premeditare”

Nu în ultimul rând, PSD acuză autorităţile că „testează în funcţie de interesul politic şi nu de necesităţi” subliniind că adevărul e că doar 6,9% din cele peste 2.600 de locuri de terapie intensivă erau ocupate în această lună.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO