Primăria Capitalei a inaugurat în aplauze 10 ambulanțe noi, doar două sunt gata echipate

Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 17:21
Data publicarii: Marti 27 Noiembrie 2018 18:08
Categorie: Actualitate

Gabriela Firea a predat marți Ambulantei Bucureşti 10 maşini noi de intervenţie, cumpărate de Primărie. A fost răsplătită cu ropote de aplauze, deşi doar două sunt gata echipate şi pot fi folosite imediat pentru salvarea oamenilor.

Vor urma alte 100 de maşini pentru că multe dintre cele aflate în serviciu au şi 16 ani vechime. Fiecare vehicul valorează 82.000 de euro. 

Gabriela Firea: "Am decis să organizăm această licitaţie, repet, în valoare de aproape 9 milioane de euro, şi chiar dacă serviciul de ambulanţă nu este în subordinea primărie ci este în subordinea ministerului Sănătăţii."

Ceremonia predării celor 10 ambulanţe prin contract de comodat a fost organizată poate mai repede decât ar fi trebuit. Multe nu aveau nici măcar combustibil în rezervor, staţiile de pe ele erau încă la STS pentru reglare, iar din 10 maşini, doar două erau gata de drum.

Dar specialiştii care au fost invitaţi la eveniment, au spus că e totul în regulă. Mai întâi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, soţul şefei de la Ambulanţă.

Cristian Grasu: "Aceste ambulanțe pe care le-am văzut şi eu acum şi pe care le-am verificat sunt conforme cu toate normele în vigoare".

Apoi al doilea secretar de stat de la Sănătate, Rodica Nasar.

Rodica Nasar: "Să ştiţi că ambulanțele arată foarte bine atât în exterior, dar m-am uitat şi în interior şi corespund tuturor standardelor".

Conform specificaţiilor companiei care a câştigat contractul de aproape 8,7 milioane de euro pentru cele 100 de ambulanțe de câte 82.000 de euro fiecare, maşinile sunt de tipul B1, adică doar pentru transport, pentru primele îngrijiri şi pentru monitorizarea pacienţilor. Dotarea cea mai înaltă este cea de tip C, care are şi aparatură pentru terapie intensivă. Oricum, maşinile sunt mult mai bune decât cele din parcul actual al Ambulanţei.

Alice Grasu: "Au intrat în al 16-lea an de funcţionare, vorbim de maşini de urgenţă şi care au peste 500.000 de kilometri, şi atenţie, când vorbim de 500.000 de kilometri, vorbim de kilometri făcuţi în aglomeraţia din Bucureşti, inginerii ştiu ce spun."
Gabriela Firea: "Adică o uzură suplimentară."

Şefa Ambulanței tocmai a apăsat un punct nevralgic - traficul infernal din Bucureşti. Când presa a  insistat pe subiect, şi-a nuanţat însă declaraţia.

Reporter: "Spuneti-mi dacă maşinile ajung mai repede la intervenţie, dacă s-a îmbunătăţit ceva în ultimii doi ani din acest punt de vedere, legat de trafic?"
Alice Grasu: "Sunt situaţii şi situaţii. Sunt zile cu trafic foarte aglomerat şi sunt zile dar începe să se simtă că se fac eforturi pentru prioritizarea maşinilor de salavare în trafic".

Firma de la Cluj care a câştigat contractul, spune că maşinile au câteva îmbunătăţiri, inclusiv o cameră care va filma pacientul.

Cristian Stanca, reprezentantul firmei: "Cutie automată care nu a mai fost până acum. Au camere pentru înregistrare trafic, cât şi înăuntru la pacient şi pentru mersul cu spatele".

Primarul a promis că un nou lot de 60 de ambulanțe va fi adus în februarie, iar restul de 30 până în vara anului viitor.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

O mașină a intrat într-un grup de pietoni, la Constanța. VIDEO
O mașină a intrat într-un grup de pietoni, la Constanța. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
scutul anti-racheta de la Deveselu
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş
Prima declaraţie făcută de medicul care a parafat desfăşurarea unui studiu bizar în Ilfov
Hoțul care a furat labradorul s-a văzut la ProTV și a sunat stăpânul: ”Alo, eu sunt ăla”
Sute de persoane la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Laurei Kovesi
Facebook și Google se unesc împotriva mesajelor anti-vaccin. Măsurile anunțate
arad, masina, tanar,
A căzut cu maşina de pe un pasaj, a picat pe roți și a ieșit singur din autoturism
Descoperire macabră în pădurea Trivale din Piteşti. Cine este bărbatul găsit mort
O mașină a ars complet pe o stradă din Deva. Proprietarul nu avea asigurare
Labradorul furat din curte a fost găsit. Hoții voiau să îl vândă pe net, cu 220 de euro
Planul ”de filme” al unui turc închis într-un penitenciar de maximă siguranţă din România
Tânăra din imaginile şocante în care un individ o lovea cu bestialitate, a fost găsită. Cine este