Primarul Timișoarei: Este puţin probabil să evităm o carantinare a oraşului

Ultima actualizare: 03-11-2020 12:49
Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, nu-și poate prelua mandatul. Cine l-a contestat la tribunal
Inquam/ Virgil Simonescu

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că este puţin probabil ca municipiul să evite intrarea în carantină, în condiţiile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraş se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori.

"Este puţin probabil că vom putea evita o carantinare a oraşului şi a zonei periurbane. Vom fi confruntaţi foarte curând cu această decizie. Nu cred că cineva poate lua această decizie uşor, dar dacă privim cifrele (...) va trebui oricum să carantinăm zona Timişoarei şi atunci e mai bine mai devreme decât prea târziu. Nu are rost să prelungim agonia. Scopul principal este ca la finele lui decembrie să putem sărbători un Crăciun normal şi să salvăm cât mai multe vieţi posibil", a afirmat Dominic Fritz.

Edilul a arătat, totodată, că situaţia din spitale este "destul de dificilă", la spitalul Victor Babeş, care tratează pacienţii COVID-19, nu mai este niciun pat ATI liber, iar paturile non-ATI sunt ocupate în proporţie de 98%.

Primarul a adăugat că situaţia din spitale este dificilă şi sub aspectul numărului de paturi pentru pacienţii care necesită. În acest sens, Fritz a declarat că a discutat cu o firmă specializată, iar primăria va achiziţiona cât mai multe concentratoare de oxigen.

Municipiul Zalău şi oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei, localităţi în care rata infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile depăşeşte 8 la mia de locuitori, vor fi carantinate.

Anunţul a fost făcut luni seara de către purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Florina Man, care a precizat că pentru cele trei localităţi va fi demarată procedura de carantinare, transmite Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO