Primarul si prefectul Brasovului au fost audiati ca martori la DNA in dosarul fostului sef al OPC

Dată publicare: 26-10-2011 10:45
Dată actualizare: 29-10-2012 08:32


George Scripcaru si Ion Gontea

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si prefectul judetului, Ion Gontea, au fost audiati astazi la DNA in dosarul in care fostul sef al OPC Brasov, Ionel Spataru, a fost arestat pentru coruptie

Prefectul judetul Brasov, Ion Gontea, s-a prezentat astazi la DNA pentru audieri in dosarul in care fostul sef al OPC Brasov Ionel Spataru a fost arestat recent pentru coruptie. Gontea a refuzat sa faca declaratii la intrarea in sediul DNA, spunand doar ca asteapta sa vada ce vor procurorii de la el. Prefectul a venit la scurt timp dupa sosirea la DNA a primarului orasului Brasov, George Scripcaru.

Scripcaru s-a prezentat la DNA pentru a da o declaratie in acelasi dosar al fostul sef al OPC Brasov. Ionel Spataru este in arest preventiv din 13 septembrie, pentru luare de mita.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie - octombrie, in calitate de sef al Comisariatului, Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei. In schimbul acestor bani, el urma sa emita o autorizatie de functionare.

Din banii pretinsi, in 12 octombrie, Ionel Spataru a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii organizand actiunea de prindere in flagrant delict.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO