Decizie mult prea blanda, intr-unul dintre cele mai scandaloase cazuri de culpa medicala din Romania

×
Codul embed a fost copiat

Judecatorii trag linie intr-unul dintre cele mai scandaloase cazuri de culpa medicala petrecute in Romania. Doua femei, una medic anestezist, cealalta asistenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost gasite vinovate dupa ce au incurcat doi copii.

Unul dintre pacienti a fost operat si i s-a scos apendicele, desi suferea de afectiuni renale.

Niciuna dintre doctorite nu-si va pierde insa dreptul de libera practica. Au de achitat doar niste amenzi.

Medicul Nicoleta Lazar - amenda penala 1.000 de lei, asistenta Aurora Stefan - amenda penala 2.000 de lei. Ambele pedepse au fost insa suspendate.

Mama baietelului internat atunci pentru o afectiune renala si caruia i s-a extirpat apendicele nu poate sa uite ce s-a intamplat in 2008.

Citește și
Copil
Doua femei din Gorj acuza acelasi medic ca le-a lasat sa le moara bebelusii in pantec
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Chiar asistenta care a provocat incidentul a recunoscut:
"Medicul anestezist mi-a cerut sa aduc copilul, fara a-mi spune numele acestuia. Am reperat copilul, corespundea ca varsta si greutate, acesta era fara mama si plangea."

Asistenta recunoaste ca nu a avut fisa medicala si nici nu a primit confirmarea ca ia pe cine trebuie. Era obligatia ei, spune doctorita condamnata tot pentru neglijenta.

Doar chirurgul a scapat. Colegele sale in schimb vor da din buzunar 1.000 de euro despagubiri morale, desi rudele pacientului au cerut initial 50.000 de euro.

Renumit pentru performantele sale medicale, dar mai ales pentru faptul ca a savat vietile a mii de copii, spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala isi asuma consecintele acelui caz de culpa medicala.

In plus, oficialii spitalului spun ca toate procedurile au fost fost imbunatatite in urma acelui nefericit incident, in asa fel incat asemenea confuzii sa nu mai aiba loc. 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"18 ore m-au chinuit". Medicii de la Pitesti i-au zdrobit creierul unui copil, in timp ce se nastea

Caz socant la maternitatea Spitalului Judetean din Pitesti. Un bebelus de 3 kg si jumatate a murit dupa nastere, iar familia declara ca medicul, dupa ce a asteptat 18 ore de travaliu, a decis cezariana cand capul copilului deja se vedea.

Doua femei din Gorj acuza acelasi medic ca le-a lasat sa le moara bebelusii in pantec
Doua femei din Gorj acuza acelasi medic ca le-a lasat sa le moara bebelusii in pantec

Un ginecolog din Gorj va avea toata viata pe constiinta suferinta a doua femei care si-au pierdut bebelusii chiar inainte sa ii aduca pe lume.

Operata de un
Operata de un "macelar". A vrut sa devina mai atragatoare, insa acum arata ca un extraterestru VIDEO

Dinora Rodriguez din Los Angeles s-a gandit ca la varsta de 40 de ani n-ar strica o mica interventie estetica pentru a deveni mai atragatoare.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.