Primarii se gândesc deja la luminițele de Crăciun. 100.000 euro pe un brad electric inutil

Ultima actualizare: 11-10-2019 14:18

Mai sunt şase săptămâni până când marile oraşe vor fi împodobite cu mii de ghirlande luminoase şi figurine colorate, pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou!

Primăriile ştiu deja câţi bani vor aloca pentru asta şi au început să verifice cutiile cu instalaţii, puse la păstrare de iarna trecută. În unele locuri, autorităţile se gândesc chiar să închirieze figurine, ca să poată avea ceva nou în fiecare an.

La Târgu-Jiu, primarul vrea să schimbe o bună parte din instalaţiile folosite pentru iluminatul festiv din perioada sărbătorilor de iarnă. Nu şi-a făcut un calcul, dar ştie că de zece ani pe străzile din oraş sunt puse aceleaşi beculeţe colorate. Aşa că ar fi o soluţie să închirieze decoruri noi.

Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: ”Nu ştiu dacă e mult mai ieftin, însă trebuie să ne gândim în primul rând la aspectul oraşului şi la ceea ce îşi doresc cetăţenii oraşului şi turiştii care în luna decembrie ajung în Târgu Jiu. Nu ştiu cât e de plăcut să vezi zece ani la rând aceleaşi instalaţii puse în aceeaşi formă”.

Anul trecut, primarul a renunţat la bradul electric de 100.000 de euro cumpărat înaintea venirii sale la primărie şi a pus în centrul oraşului un brad natural. Cel vechi şi scump e păstrat alături de celelalte instalaţii într-un depozit de la marginea oraşului şi are şanse mici să mai fie folosit vreodată.

Şi la Timişoara se va cheltui aceeaşi sumă ca şi anul trecut. Furori va face şi în această iarnă, cupola de lumini amplasată în piaţa Victoriei, care a fost de altfel şi cea mai fotografiată decoraţiune de Crăciun din oraş.

Multe din decoruri vor fi cele recondiţionate de anul trecut.

Dan Diaconu, viceprimarul Municipiului Timişoara: "Bugetul pentru Municipiul Timsioara este de fiecare dată, în fiecare an este unul relativ redus în comparaţie cu alte oraşe de aceeaşi dimensiune, este în jur de 100 de mii de euro anual. Am reuşit să avem zestre relativ bună de material la care adăugăm în fiecare an”.

În majoritatea oraşelor, luminile de sărbători se vor aprinde la începutul lunii decembrie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO