Primarii din Jilava si Snagov, vicepresedintele CJ Ilfov si finul edilului din Jilava, arestati
Primarul din Jilava, Adrian Mladin, cel din Snagov, Musat Apostol, vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman si finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz au fost arestasi preventiv pentru 29 de zile, pentru coruptie, a decis Curtea de Apel Bucuresti.
Curtea de Apel Bucuresti a admis astfel propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului din Jilava, Adrian Mladin, a celui din Snagov, Musat Apostol, a vicepresedintelui CJ Ilfov, Gheorghe Roman si a finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz.
Cei patru vor fi arestati pentru 29 de zile de la data incarcerarii.
In ceea ce le priveste pe Roxana Curpene si Eugenia Cutaru, ambele notar public, instanta a respins propunerea de arestarea preventiva si a luat fatad e acestea masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru 29 de zile incepand din 22 decembrie.
Primarul din Snagov, Musat Apostol, si edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost retinuti miercuri de procurorii Directiei Nationale Anricoruptie, care ii acuza de luare de mita si trafic de influenta in legatura cu derularea unor afaceri cu terenuri.
Cei doi edili ar fi luat mita pentru emiterea unor acte privind situatia juridica a unor terenuri. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au retinut si pe vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, si pe notarii publici Eugenia Cutaru si Roxana Curpene.
Totodata, in cauza mai este cercetat Ion Scaeteanu, o persoana din anturajul primarului comunei Snagov.
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca, in perioada martie - noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Musat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman si Ion Scaeteanu, in schimbul unor sume de bani cerute drept mita de la o persoana denuntatoare, au actionat pentru intocmirea unui plan parcelar, avizarea acestuia si emiterea documentelor cadastrale, astfel incat sa fie intabulate terenurile pe care denuntatorul le achizitionase anterior.
Terenurile, in suprafata totala de 23,8 hectare, situate in extravilanul comunei Jilava, judetul Ilfov, erau amplasate intr-o zona in care nu exista un plan parcelar, astfel ca nu puteau fi intabulate.
Potrivit procurorilor, interesul denuntatorului era ca aceste terenuri sa fie invecinate, pentru ca, dupa intocmirea planului parcelar si eliberarea documentelor cadastrale, acestea sa poata fi unite intr-un singur lot in evidentele funciare si apoi vandute unei societati comerciale.
In acest sens, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, i-a pretins denuntatorului 500.000 de euro, din care in 19 septembrie a primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzand de prerogativele functiei, sa dispuna intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului in suprafata totala de 23,8 hectare, iar loturile sa fie alipite.