Primaria Sector 1: 2.500 de lei amenda pentru cei care au adoptat caini si i-au abandonat pe strada


Ultimul update: Luni 09 Septembrie 2013 06:58
Data publicarii: Vineri 06 Septembrie 2013 17:58
Categorie: Stiri actuale
caini comunitari, maidanezi

Persoanele care au adoptat caini de la adapostul Sectorului 1 si i-au lasat pe strada vor fi amendati cu 2.500 de lei, potrivit unei hotarari adoptate vineri a Consiliul Local.

Prin Hotararea Consiliului Local, adoptata in sedinta extraordinara de vineri, a fost majorat la 2.500 de lei cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice si juridice care au luat caini in adoptie si, ulterior, i-au lasat pe strada, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 1.

Amenzile vor fi date daca, in urma controalelor, se va constata ca persoanele care au adoptat un caine de la Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara din Sectorul 1, situat pe Soseaua Odai nr. 3-5, nu tin animalul la adresa indicata.

De asemenea, constituie contraventie "neanuntarea in termen de cinci zile, la Serviciul Politia Animalelor din cadrul Politiei Locale Sector 1, a schimbarii locului de detinere a cainelui comunitar adoptat".

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut verificarea tuturor persoanelor care au adoptat caini comunitari din adapostul Sectorului 1.

In urma controalelor facute de Politia Animalelor la domiciliul sau sediul persoanelor care au luat caini spre adoptie, in peste 90 la suta din cazuri s-a constatat ca animalele adoptate erau la adresa de domiciliu, iar in cazul celorlalte 10 procente s-au aplicat amenzi.

"Consider ca a venit momentul sa dam o mai mare importanta sanctionarii falsilor iubitori de animale, care nu isi indeplinesc obligatiile asumate in raport cu comunitatea", a declarat Andrei Chiliman, citat in comunicat.

Reprezentantii Primariei Sectorului 1 au precizat ca in anul 2009 a fost infiintata Politia Animalelor, care a strans de pe strazi aproximativ 6000 de caini comunitari, din care in ultimii cinci ani au fost adoptati doar aproximativ 1.000.

Primaria Sectorului 1 este singura autoritate locala de sector care a construit un adapost pentru cainii fara stapan, acesta avand o capacitatea mai mare decat adapostul Primariei Capitalei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO