Primaria Bucuresti a castigat in instanta sapte hectare din Parcul Herastrau. Oprescu va darama toate constructiile ilegale


Ultimul update: Vineri 15 Mai 2015 07:14
Data publicarii: Marti 12 Mai 2015 19:21
Categorie: Stiri actuale

Dupa ani in sir de procese, 7 hectare din Parcul Herastrau vor reveni bucurestenilor. Este vorba despre un teren, pe care Primaria Capitalei, l-a castigat marti, alaturi de Clubul de Yachting, printr-o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila.

 

Primarul Sorin Oprescu, a anuntat ca toate constructiile ilegale, din zona, vor fi demolate. "Daca consiliul general, ceilalti, vor hotari ca o serie intreaga de asezaminte sunt utile pentru bucuresteni, la cladiri ma refer, o sa le cumparam cu justa despagubire pentru a le folosi in continuare. Celelalte, fara autorizatie, pa, adica la revedere si creste iarba acolo!", a declarat Sorin Oprescu.

Toata povestea a inceput in anul 1999. Pe atunci, printr-un ordin al ministrului Tineretului si Sportului, Crin Antonescu, Biroul de Tursim si Tranzactii S.A a primit un teren de 7 hectare din Parcul Herastrau. 3 ani mai tarziu, Clubul de Yahting Sportul studentesc, ce isi desfasura activitatea in aceasta zona, a dat in judecata Ministerul Tineretului si Sportului si BTT.

In 2008, Tribunalul Bucuresti a decis ca actul de proprietate detinut de BTT este nul, dar procesul a fost redeschis in urma unui recurs facut de cei cei care aveau sa piarda terenul. Diun 2009, Primaria Municipiului Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de Yachting, iar marti, terenul a reintrat in posesia Municipiului Bucuresti, asa cum a apartinut inca din vremea lui Carol I. In perioada urmatoare, primaria va face un inventar al constructiilor de pe acest teren, iar cele care vor fi gasite fara autorizatie, vor fi demolate.
 

Sorin Oprescu vrea ordine in Bucuresti. Ce reguli a instituit pentru terasele din zonele protejate ale Capitalei
Ce s-a intamplat dupa 10 zile cu
VIDEO PROTVPLUS.RO