Povestea emotionanta a femeii pe care presedintele a gratiat-o. 5 copii o asteapta acasa, unul a murit fara sa o mai vada

03-06-2014 12:04


Traian Basescu a gratiat o femeie condamnata la inchisoare pentru furt calificat, care mai avea de ispasit un an si patru luni. Presedintele a tinut cont de faptul ca detinuta are 5 copii, care traiesc numai din alocatii si ajutor social.

Inainte sa fie arestata, ea mai nascuse un copil care a murit insa la cateva luni. Angela Lican este a 12-a persoana gratiata de presedinte.

"Scumpii mei copii, aflati de mine ca sunt bine sanatoasa. Copiii mei, sa fiti cuminti ca mama voastra va iubeste pe toti"

Giovanni, cel mai mare dintre cei 5 copii ai Angelei Lican, le reciteste celor mici ultima scrisoare pe care mama lor le-a trimis-o din penitenciarul Targsor. Doar el stie sa citeasca.

Raluca este cea mai mica. Are doi ani si abia isi mai recunoaste mama in singura poza pe care o au cu ea.

Angela Lican a fost condamnata la 2 ani si 6 luni de inchisoare dupa ce a fost prinsa furand flori de pe domeniul public, iar in iunie anul trecut a fost arestata. Femeia a ajuns dupa gratii la doua luni dupa ce nascuse al 6-lea copil. Bebelusul ramas fara mama a murit.

Astazi, presedintele Traian Basescu a anuntat gratierea femeii, care mai avea de ispasit un an si patru luni, decizia avand la baza motive umanitare.

"Angela Lican este asteptata sa ajunga acasa cel mai probabil miercuri. Copiii o asteapta nerabdatori pentru nu au mai vazut-o de la Paste"

Taian Basescu a mai gratiat 11 persoane in mandatul sau. Printre ei se numara o tanara de 26 de ani condamnata pentru furt, un batran de 83 de ani ajuns dupa gratii dupa o cearta pentru o bucata de pamant si o femeie care nu a respectat o hotarare judecatoresca.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO