Presedintele Klaus Iohannis: "Regele Mihai, fortat de comunisti sa abdice acum 67 de ani; azi e un model de demnitate"

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

Iohannis a transmis, cu ocazia implinirii a 67 de ani de la abdicarea Regelui Mihai, un mesaj in care spune ca acesta a fost fortat de comunisti si de aliatii acestora sa abdice sub amenintarea armelor si ca este un model de demnitate.

”Cu 67 de ani in urma, pe 30 decembrie, Regele Mihai era fortat de comunisti si aliatii lor sa abdice, sub amenintarea armelor. Daca astazi, dupa multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atata respect si admiratie de catre poporul Sau, acesta este un castig cert al societatii romanesti a ultimilor 25 de ani. Asadar, va indemn, astazi, sa ne indreptam cu totii gandul catre Rege, care ramane, pentru noi toti, un model de demnitate si daruire”, precizeaza Iohannis, intr-un mesaj postat pe site-ul Presedintiei.

La 30 decembrie 1947, regele Mihai a fost obligat sa abdice si sa paraseasca tara, Romania fiind proclamata Republica Populara.

Ce spune Iohannis despre venirea "Primei Doamne" la Bucuresti

Presedintele Klaus Iohannis a declarat in interviul acordat TurnulSfatului TV ca acum are resedinta oficiala la Vila Lac 2, iar daca situatia se schimba, este un aspect secundar, el anuntand ca sotia sa va veni la Bucuresti, pentru ca doreste sa se implice in probleme ce tin de ”prima doamna”.

Seful statului a aratat ca, momentan, resedinta oficiala este Vila Lac 2. ”Daca situatia se schimba sau nu, este un aspect pentru mine, secundar, as spune”, a adaugat Iohannis. Intrebat daca sotia sa va ramane sa profeseze la Sibiu, presedintele Iohannis a raspuns: ”Va exista o perioada de trecere. Am discutat chestiunea si ma va insoti, va exista o perioada de tranzitie dar in esenta isi doreste sa se implice alaturi de mine in rezolvarea unor probleme care tin de Prima Doamna”, a spus Iohannis.

El a vorbit in interviu si despre echipa de consilieri de la Palatul Cotroceni, aratand ca echipa nu e completa, dar va fi in cursul lunii ianuarie. Iohannis a explicat ca unii dintre consilierii prezidentiali si de stat cu care a vorbit si care au dorit sa vina alaturi de el au, unii, perioade de preaviz, sau trebuie sa termine unele etape, pentru a nu fi in incompatibilitate. Klaus Iohannis a mai declarat ca, desi se va afla in Capitala, cu ocazia sarbatorilor, sau cand sunt zile libere va veni in Sibiu. Intrebat daca va fi de Revelion la Sibiu, presedintele a raspuns: ”Nu voi fi in Sibiu, voi fi in marginime”.

Guvernul a decis, in luna decembrie, ca presedintelui ales Klaus Iohannis sa ii fie acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala, acesta urmand a folosi imobilul respectiv doar pentru perioada urmatoare, iar ulterior se va muta in Vila Lac 3, dupa ce aceasta va fi eliberata de Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO