Pericol de explozie intre Bucuresti si Giurgiu. O cisterna incarcata cu 19 tone de propan s-a rasturnat pe sosea

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

A fost pericol de explozie pe DN 5, drumul care leaga Bucurestiul de Giurgiu. O cisterna incarcata cu 19 tone de propan s-a rasturnat pe sosea, dupa ce a lovit un TIR.

Soferul, cetatean bulgar, a incercat se pare sa treaca de pe o banda pe alta, iar in acel moment autovehiculul a derapat.

Cum accidentul s-a petrecut si in apropierea unei benzinarii, pompierii au oprit imediat circulatia pe ambele sensuri si au luat masuri speciale de siguranta.

Un apel la 112 i-a alertat pe pompierii din Giurgiu. O cisterna cu numere de Bulgaria si incarcata cu o substanta inflamabila, s-a rasturnat pe DN5, intre localitatile Calugareni si Adunati-Copaceni, dupa ce a lovit un TIR.

Politistii de la Rutiera au blocat imediat circulatia pe ambele sensuri, in timp ce echipajele pompierilor luau primele masuri de siguranta. In orice moment, incarcatura putea sari in aer.

Colonel Marius Stancu, prim adjunct la ISU Giurgiu: "Intreaga zona este monitorizata cu aparate de masurate si control. Nu exista pericol pana in acest moment. Nu exista scapari de gaze. Operatiunea se desfasoara conform procedurilor proprii pe care le-am aplicat in aceasta seara."

La fata locului a ajuns o alta cisterna, iar echipajele pompierilor lucreaza pentru a transfera gazul dintr-una intr-alta. Interventia este una riscanta, mai ales ca exista pericolul exploziei, iar foarte aproape de locul in care s-a rasturnat cisterna se afla si o benzinarie.

Traficul intre Bucuresti si Giurgiu a fost blocat timp de cinci ore, dar s-a circulat pe rute ocolitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO