Iohannis a vizitat primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti. „Este un succes”

Dată publicare: 29-04-2021 14:21
Dată actualizare: 29-04-2021 14:23


Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti, organizat în Piaţa Constituţiei.

Vizita şefului statului a avut loc la ora 14.00.

Centrul de vaccinare din Piaţa Constituţiei a fost deschis joi dimineaţă. Acesta va funcţiona de luni până duminică, în intervalul 8,00 - 20,00, va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul care va fi folosit este de la compania Pfizer.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis

 

- Am vizitat primul centru de vaccinare drive-through din București. Este un succes. De azi dimineață, bucureștenii vin să se vaccineze în continuare.

- Vor apărea tot mai multe centre de acest tip. La aceste centre se poate prezenta oricine dorește, atâta timp cât este rezident în România. Se numără aici și românii din diaspora.

- E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă viteză. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie, îi încurajez pe toți românii să se vaccineze.

- Suntem într-o nouă fază a campaniei, nu va mai fi nevoie de birocrație. Vom avea mai multe evenimente, maratoane, drive-through.

 

 

Vaccinarea în centrul din Piața Constituției a început joi dimineață cu o mică întârziere, din cauza faptului că dozele de vaccin nu au fost aduse la timp.

Primul șofer care a primit serul anti-Covid a povestit că s-a așezat la coadă încă de la ora 5:30 dimineața.

La centrul din Piața Constituției pot fi vaccinate patru persoane în același timp.

Sunt cazuri în care o mașină sunt mai multe persoane care doresc să se vaccineze. După administrarea serului, cei vaccinați stau în parcare timp de 15 minute, iar în cazul în care apar probleme intervin medicii.

 

Până la ora 9:00 s-au vaccinat aproximativ 30 de persoane în centrul din Piața Constituției, al patrulea centru drive-through deschis în țară.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Centrul este foarte util pentru persoanele cu un program foarte încărcat. Rapelul se poate face în orice centru care are același tip de vaccin. Începând de ieri, schimbarea centrului în care se face rapelul poate fi făcută din platforma de vaccinare.”

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO