Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de coruptie
Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anuntat, miercuri, ca este cercetat de DNA pentru fapte de coruptie in legatura cu atribuirea unor lucrari de reparatii la doua hoteluri apartinand societatii Alfa Hotels SRL.
Liderul "Cartel Alfa" a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa, un proces-verbal al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din 31 ianuarie 2011, potrivit caruia procurorul Claudia Rosu s-a autosesizat in ceea ce-l priveste pe Bogdan Hossu, in acelasi dosar care il viza si pe fostul presedinte al CNSLR-Fratia Marius Petcu.
Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fara legatura cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferentiala a unor contracte de reparatii capitale la doua hoteluri apartinand SC Alfa Hotels SRL.
"In fapt, reparatiile celor doua hoteluri au fost realizate de o firma din Focsani al carei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuita in subantrepriza unei firme al carei patron este ginerele acestuia", se precizeaza in documentul prezentat de Hossu.
In conferinta de presa, liderul sindical s-a aparat spunand ca reparatiile pentru cele doua hoteluri - Hotelul Carpati din Predal si Hotelul Parang din Olanesti - nici macar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitatia nefiind incheiata inca. "Nepotii mei au sapte si noua ani, e cam greu sa aiba firme", a spus Hossu.
El a precizat ca toate documentele legate de acest dosar le-a primit "nu de la DNA, cum ar fi fost normal", ci de la terte persoane "din terte parti", ele fiind fie folosite in instanta, fie vehiculate in presa, fie "fac obiectul unor speculatii".
Hossu sustine ca pana in prezent nu a fost chemat niciodata la DNA, motiv pentru care, nemultumit de faptul ca nu a fost lasat sa raspunda acuzatiilor, s-a adresat Inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamand conduita procurorilor Claudia Rosu si Lucian Papici, autorii documentelor care il vizeaza.
Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.
Marius Petcu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 21 aprilie 2011, pentru luare de mita, in forma continuata.
Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.
Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".
De asemenea, in 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei.
Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, au precizat procurorii DNA.
Marius Petcu a fost prins in 24 martie 2011 in timp ce lua 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile de la Snagov.